03 / 05 / 2024

E-ticaret siteleri artık rahatlayacak! Bakın Danıştay ne kadar verdi?

E-ticaret siteleri artık rahatlayacak! Bakın Danıştay ne kadar verdi?

E-ticaret sitelerinin reklam ve indirim bütçelerine dair bazı kısıtlamalar kaldırıldı. Bu haber e-ticaret sitelerini büyük oranda rahatlatacak. E-ticaret sitelerini ilgilendiren bu habere dair detaylar haberin devamında…



Elektronik ticaret sitelerinin ilgilendiren bu habere dair kararları Danıştay verdi. Danıştayın bu kararı ile elektronik ticaret siteleri büyük oranda rahatlayacak. Danıştayın yürürlüğe giren bu kararı birkaç uygulamaya sınır getirirken bazılarına da yeni yükümler eklenmesini sağladı. 

E-ticaret sitelerine büyük müjde!

Danıştay, belirli büyüklüklere bağlı kalarak elektronik ticaret uygulamalarına dair hükümler belirlemişti. Buna göre kredilere aracılık etmeyi yasaklayan, reklam bütçesine kısıtlama getiren  uygulama kaldırıldı. “Elektronik Ticaret Araçları Hizmet Sağlayıcısı Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcılar Yönetmeliğinin” 17 maddesine göre yürütme durduruldu. 

Elektronik ticaret uygulamalarının birkaçının yürütmeyi durdurma başvurularını Danıştay değerlendirdi. E-Ticaret Kanunu’nu değişikliğe uğratan 7416 sayılı kanun geçen yıl Temmuz ayı içerisinde yayımlandı. 29 Aralık tarihinde ise bu uygulamaya ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin reklam harcamasına ve indirim bütçelerine sınırlama getirildi. Buna göre 28 ve 29’uncu maddeler 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek. Ayrıca lisans ücretleri ciroya endekslenecek. Ancak 31’nci maddenin 5’inci fıkrası ile hizmet sağlayıcılarla kullanıcıların bilgisine ilişkin yükümlülükler getirilecek. 


Geri Dön