29 / 04 / 2024

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Portekiz'in Sintra kentinde, Merkez Bankası’nın para politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve “Görünümde önemli bir değişiklik olmadığı sürece, Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğiz” dedi.



Seçim sonrası Türkiye’de ekonomi yönetimi değiştikten sonra Merkez Bankası uzun bir aradan sonra tekrar faiz yükseltmeye başladı. Avrupa’ya baktığımızda ise yine faiz yükseltme politikasının devam edeceği görülüyor. Bu konuda değerlendirme yapan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Salı günü Portekiz'in Sintra kentinde, Merkez Bankası’nın para politikası hakkında önemli açıklamalar yaptı.

ECB’nin tepe faiz oranlarına ulaşıldığını yakın gelecekte tam bir güvenle açıklamanın pek olası olmadığını ifade eden Lagarde, “Görünüme bakacağız ve önemli bir değişiklik olmadığı sürece, Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ALMANYA’NIN İŞ GÖRÜNÜMÜNDE DÜŞÜŞ VAR

Lagarde, faiz oranlarının gerektiği kadar mevcut seviyelerde kalacağını açıkça ifade etti. Euro Bölgesi’nde enflasyon ilk sırada endişe kaynağı olurken, Pazartesi günü açıklanan rakamlar, Almanya'nın iş görünümünde beklenmedik bir düşüş yaşandığını ortaya koydu.

Bu arada geçen hafta açıklanan veriler 20 ülkeden oluşan Euro Bölgesi’ndeki faaliyetin Haziran ayında neredeyse durduğunu göstermişti. Avrupa Merkez Bankası (ECB), 15 Haziran’da piyasa beklentileri ile doğru orantılı olarak faizleri 25 baz puan artırarak 3,50’ye çıkardı. Böylece banka yüksek enflasyonla mücadele programında faiz artış hareketini 8. toplantıda da sürdürdü. ECB, 2023 için faiz artırımlarının devam edeceğini belirtirken, enflasyon tahminini yükseltip, büyüme tahminini ise aşağı çekti.

 


 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön