07 / 05 / 2024

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

Piyasalarda olumlu bir haber için dört gözle bekleyen yatırımcıları şok eden bir haber daha geldi. Kendisinden faiz artırımlarına son verecekleri mesajını bekleyen yatırımcıları büyük bir hayal kırıklığına uğratan Avrupa Merkez Bankası ECB, beklentilerin aksına faiz artışına devam edeceğini duyurdu.



Küresel  finans piyasaları uzun zamandır ufacık da olsa olumlu bir habere adeta muhtaç kaldı. Son olarak ABD’nin faizlerde frene basacağı umuduyla kıpırdanmaya başlayan piyasalar burada umduğu açıklamaları duyamayınca yönünü Avrupa’ya çevirdi.

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

Ancak umulan yine olmadı ve yatırımcıyı umutlandıracak haber, Avrupa’dan da gelmedi. Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz artışlarına devam edileceği mesajını verdi.

Merakla beklenen o açıklamayı, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, enflasyonda hedefe ulaşana dek faiz artırımına devam edeceklerini söyledi

Lagarde bugün yaptığı açıklamada, mevcut faiz politikasını sürdürmekte kararlı olduklarını ve enflasyonu düşürmek için ileride daha büyük faiz artışları yapılacağının sinyalini verdi.

Tüm dünya piyasalarının nefeslerini tutarak izlediği açıklamasında “Küresel finansal piyasalarını konumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum” diyen ECB Başkanı Lagarde, “Banka olarak faiz artırımları konusunda rotada kalacağız. Faizleri sınırlayıcı bölgeye çıkaracak ve enflasyonda yüzde 2 hedefine geri dönebilmek için faizleri uzun bir süre bu bölgede tutacağız” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön