19 / 05 / 2024

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

Piyasalarda olumlu bir haber için dört gözle bekleyen yatırımcıları şok eden bir haber daha geldi. Kendisinden faiz artırımlarına son verecekleri mesajını bekleyen yatırımcıları büyük bir hayal kırıklığına uğratan Avrupa Merkez Bankası ECB, beklentilerin aksına faiz artışına devam edeceğini duyurdu.



Küresel piyasalar, uzunca bir süredir Euro Bölgesi’ndeki enflasyonunun zirveye ulaştığını ve ECB’nin faiz artışlarında frene basacağını düşünmekteydi. Ancak umulan olmadı ve Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Lagarde, piyasaların bu görüşünden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

EURO ARTTI

Diğer yandan bu açıklanın hemen akabinde Euro, dolar karşısında yüzde 0,2 yükselerek 1,0821 dolar seviyelerine gelirken, Euro/TL kuru ise gün içinde 20,34’ü gördü.

Verilere göre, Euro Bölgesi enflasyonu ekimde yüzde 10,6 ile zirve yapmış, Avrupa Merkez Bankası ise geçtiğimiz yıl faiz oranlarını toplam 2,5 puan artırmıştı.

Bir sonraki faiz kararını 2 Şubat’ta açıklanayacak olan bankanın politika faizini 50 baz puan artırması beklenirken Lagarde’nin mesajları mart  toplantısında da 50 baz puanlık artış ihtimalini artırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön