02 / 05 / 2024

ECE, Frankfurt'ta Skyline Plaza isimli AVM açtı!

ECE, Frankfurt'ta Skyline Plaza isimli AVM açtı!

Alman AVM firması ECE, Allianz ve CA IMMO ile birlikte Frankfurt'ta Skyline Plaza isimli bir AVM açtı. 360 milyon euroluk merkezin çatısına ise devasa bir bahçe yapıldı




Yönettiği 189 alışveriş merkezi (AVM) ile Avrupa'da sektör lideri olan ECE Grubu, anavatanı Almanya ile birlikte Türkiye'ye odaklandı. ECE Grubu CEO'su Alexander Otto, özellikle İstanbul'da AVM sayısı artarken bir yandan da perakende sektürünün büyümeye devam ettiğini söyledi. Otto, "Dinamik Türkiye, Almanya ile birlikte en çok önem verdiğimiz pazarların başında geliyor" dedi. 


ÇATISI BAHÇE OLDU 

ECE, geçtiğimiz günlerde Frankfurt'ta Allianz Real Estate ve CA Immo ortaklığıyla 360 milyon euroya mal olan Skyline Plaza AVM'nin açılışını yaptı. 38 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve 180 mağazadan oluşan AVM, şehrin yeni gelişen bölgesi Europa Quarter'da bulunuyor. Genel olarak şantiye alanı gibi görünen Frankfurt'ta, şehrin silüeti dev gökdelenlerle değişmeye başlıyor. Böyle bir ortamda şehrin master planına uygun bir AVM yaptıklarını söyleyen Otto, bunun için AVM'nin çatısını bahçeye dönüştürdüklerini belirtti. 


BERLİN YATIRIMDA LİBERAL MÜNİH İSE DAHA TUTUCU

Almanya'da AVM yatırımları için şehrin master planına uygun hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Otto, "Yeni yatırım için Berlin gibi kimi şehirler liberalken, Münih gibi birçok şehir ise daha tutucu" dedi. Otto, Skyline Plaza'nın doğa dostu materyallerle yapıldığını aktardı. 


E-TİCARET KESİNLİKLE İYİ YATIRIMI ETKİLEMEZ

E-ticaret dünyada hızla gelişiyor. Otto, ECE'nin yaptırdığı bir araştırmada bu alanda önemli sonuçlar elde ettiklerini söyledi. E-ticaretin payının artmasıyla birlikte gençlerin alışverişte interneti tahmin edildiği kadar yoğun kullanmadıklarını belirten Otto,"AVM alışveriş dışında sosyal ortam sunuyor. Bize göre iyi projeler gelecekte de uçmaya devam edecek" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön