29 / 04 / 2024

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişiklik yapıldı. Bu yıl içerisinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.



Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payının yükseltilmesine ilişkin düzenlemeye gidildi.  Yapılan yeni düzenleme ile bu yıl içinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirilen yeni düzenleme ile eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişikliğe gidildi. Fiyatı 100 TL’ye kadar olan ilaçlardan alınan yüzde 25 olan kâr payı yüzde 28'e çıkarıldı.

İLAÇLARDAN ALINAN KAR ORANI YÜKSELTİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kâr oranlarında değişiklik yapıldı.

2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Beşeri Tıbbi Ürenlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar”ın 6. Maddesinde değişikliğe gidildi.

Yapılan yeni değişikliğe göre 100 liraya kadar olan ilaçlarda eczacı kârı yüzde 25’ten 28’e çıkartıldı. 200-400 lira arasındaki ilaçlarda eczacı kâr payı yüzde 12’den 18’e, 400 lira üzeri ilaçlarda yüzde 12’den 13’e yükseldi.

 Ecza depolarının kar oranlarında ise değişikliğe gidilmedi.

ECZANELERİN MALİ DURUMLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, koronavirüs salgınıyla mücadelede ilk sırada yer alan sağlık sektörünün önemli bileşenlerinden olan eczanelerin mali durumların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön