15 / 05 / 2024

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişiklik yapıldı. Bu yıl içerisinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.



Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

REÇETE BAŞINA ÖDENEN BEDELLER ARTTI

Bu kapsamda, mart ayında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında her yıl yapılan protokol güncellemesiyle eczacılara reçete başına ödenen bedeller artırıldı.

Temmuz ayında İlaç Fiyat Kararnamesi'nde yapılan düzenlemeyle eczacı kâr oranlarında artışa gidildi ve bu düzenlemelerle eczacılara yaklaşık 3,2 milyar lira destek sağlandı.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanarak yürürlüğe giren eczanelerin ilaçlardan aldığı kâr payının yükseltilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile de eczacıların kâr oranlarına denk gelen tüm baremler yüzde 100 artırılarak eczacılar lehine iyileşme sağlandı.

2022 DESTEK TUTARI 5 MİLYAR LİRA

Söz konusu düzenlemeyle bu yıl içinde eczanelerin gelirlerini ve kârlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.

İLAVE DESTEK GELİYOR

Ayrıca en düşük cirolu gruptaki eczanelerin mali durumlarının iyileştirilmesine yönelik ilave bir çalışmanın kısa sürede sonuçlandırılması bekleniyor.

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

Bütçe dostu Samsung Galaxy A04S indirimli fiyatıyla Teknosa’da İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

QNB Finansbank'tan dev kampanya! 31 Ekim’e kadar başvuran herkes faydalanacak!

Altında rekor fiyat için tarih verildi! Şimdi almayan bin pişman olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön