16 / 05 / 2024

ilaç fiyatları

ilaç fiyatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişiklik yapıldı. Bu yıl içerisinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Resmi Gazete'de yer alan karar kapsamında ilaç fiyatlandırmasındaki euro kurunun güncellendiği açıklandı. Buna göre, daha önce 14 lira olarak uygulanan güncel euro değer oranına yüzde 25 zam geldiği belirtildi. İşte fiyat artışı sonrası güncel ilaç rakamları ve haberin detayları...

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Bakan resmen açıkladı! Yılda iki defa yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarında gerçekleşen kur düzenlemesine yönelik konuştu. Bakan Koca, ilaç fiyatlarında senede bir defa gerçekleşen kur güncellemesinin yerli üreticiyi korumak ve ilaç temininde sorun yaşamamak amacıyla bundan böyle 6 ayda bir yapılacağını ifade etti.

İlaç fiyatlarına okkalı zam!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlanan kararı ile ilaç fiyatlandırmasında baz alınan Euro kuruna yüzde 30,5 oranında zamlandı. İşte yeni son dakika detayları...

Kurbanlıklar İstanbul’a gelmeye başladı: Fiyatları 50 ila 150 bin lira arasında değişiyor

Kurban bayramına kısa bir süre kaldı ve büyükbaş hayvanlar İstanbul'a gelmeye başladı.  Kurbanlık fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 100 artışın olduğu görüldü., kurbanlıklar 50 bin lira ile 150 bin lira arasında satışa çıktı. İşte detaylar...

Demir fiyatlarına çılgın indirim geldi! Fiyatlar geriledi! 1 ton demir ne kadar oldu? 11 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dün 100 ila 200 TL arasında zam gelirken bugün de gelen indirim haberleri sektöre damgasını vurdu. Demir fiyatlarına çılgın indirim geldi! Fiyatlar geriledi! 11 Nisan 2023 demir fiyat listesi.

İlaç fiyatlarına dev zam geldi!

İlaç fiyatlarına yüzde 36,77 oranında zam yapıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'den yayımlandı. Tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında artışa gidildi. Bugünden itibaren tüm ilaçlara yüzde 36,77 zam yapıldığı kaydedildi.

İlaç fiyatlarına okkalı zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlar yüzde 36,77 zamlandı. İlaç fiyatını belirleyen euro değeri yüzde 36,77 yükseltildi.

Eczanelerde yaşanan ilaç temini sorununa çözüm geliyor!

Eczanelere ilaç tedarik eden ve sektörü desteklemek için adımlar atan Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilaç fiyatlarına ilişkin düzenlemeleri Şubat ayından itibaren gündeme getirmek için çalışmalara başladı.

Son dakika! Temmuz ayının zam şampiyonu ilaçlar oldu! Rekor kırdı

Tüketici fiyatları bazında temmuzda en fazla fiyat artışı % 18,66 ile ilaçlarda, en fazla fiyat düşüşü ise % 8,18 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt aynı zamanda yağlarında görülmüş oldu.

Demir fiyatlarına zam geldi! Kütük ve hurda fiyatları düştü! İşte güncel demir, kütük ve hurda fiyatları 2 Ağustos 2022

Demir fiyatlarına dün akşam zam geldi. Payas ve Karabük demir fiyatlarına 100 ila 50 lira arasında zam gelirken kütük ve hurda fiyatları düşüşe geçti. Peki bugün güncel demir, hurda ve kütük fiyatları ne kadar? İşte 2 Ağustos güncel demir, hurda ve kütük fiyatları...

Demirde neler oluyor? Demir ve çimento fiyatlarına bu hafta zam geldi mi? İşte 27 Temmuz 2022 demir ve çimento fiyatları

Demir fiyatları son birkaç haftadır maksimum rakam ile 14,950 TL’den satılmışken uzun bir sürenin ardından demir fiyatlarında indirime gidildi. Çimento fiyatlarıysa yaklaşık on beş önce 50 kuruş ila 2 lira arası zam gelerek güncel fiyatını aldı. Peki demire ve çimentoya zam geldi mi? İşte 27 Temmuz

ilaç fiyatları Haberi

ilaç fiyatları

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payının yükseltilmesine ilişkin düzenlemeye gidildi.  Yapılan yeni düzenleme ile bu yıl içinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirilen yeni düzenleme ile eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişikliğe gidildi. Fiyatı 100 TL’ye kadar olan ilaçlardan alınan yüzde 25 olan kâr payı yüzde 28'e çıkarıldı.

İLAÇLARDAN ALINAN KAR ORANI YÜKSELTİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kâr oranlarında değişiklik yapıldı.

2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Beşeri Tıbbi Ürenlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar”ın 6. Maddesinde değişikliğe gidildi.

Yapılan yeni değişikliğe göre 100 liraya kadar olan ilaçlarda eczacı kârı yüzde 25’ten 28’e çıkartıldı. 200-400 lira arasındaki ilaçlarda eczacı kâr payı yüzde 12’den 18’e, 400 lira üzeri...