29 / 04 / 2024

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 



EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdür Erdem Akyol yaptığı açıklamada  deniz kenarında, bir dağın etiğinde ya da köy ortamı gibi pek çok kullanım için uygun olan Tiny House konsepti için en çok tercih edilen şehirlerin İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir,  İzmir  ve Muğla olduğunu söyledi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tiny House’a uygun arazi ve satış fiyatları da yüzde 50 ila yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündemge elen Tiny House konseptinin en çok tercih edildiği bölgelerin genellikle büyükşehirlere yakın, aynı zamanda doğal güzelliği ile ön plana çıkmış alanlar olduğuna değinen  EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdür Erdem Akyol, Tiny house’ların tercih edilmesinin başlıca sebebinin, taşıt şeklinde ruhsatlandığı için imarsız arazilere konumlandırılabiliyor olması olduğunu belirterek,  imarsız arazilerin fiyatları imarlı alanlara oranlara daha ucuz ve yapılaşma ile ilgili resmi prosedürleri olmadığı için yüksek talep gördüğünü söyledi.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

TİNY HOUSE İÇİN ÖNE ÇIKAN İL VE İLÇELER HANGİLERİ? 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye genelinde Tiny house yapımına uygun şekilde pazarlanmış olan arazilerde öne çıkan bölgelerle ilgili de bazı bilgiler veren Akyol, “Mega kent İstanbul’da Şile, Ağva, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy gibi İstanbul’un kuzeyinde bulunan bölgelerin tercih edildiği görülüyor. Mega kent İstanbul dışında da, Ankara’da Gölbaşı, Sakarya’da bulunan Sapanca, Karasu; Kocaeli’nde yer alan Kandıra, Kartepe, Maşukiye; Balıkesir’e bağlı Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç; Bursa’da İznik, Gemlik, Mudanya; İzmir’de Selçuk, Bergama, Menderes, Karaburun, Urla; Muğla’da Ula, Köyceğiz, Milas; Çanakkale’de ise Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Ayvacık, Assos gibi bölgeler öne çıkıyor.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

FİYATLAR YÜZDE 50 İLA YÜZDE 100 ORANINDA ARTTI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tiny House projeleri yapan firmalarla ve bölgelerde bulunan gayrimenkul satış danışmanları ile yapılan görüşmelere dayanılarak edinilen verilere göre ise; bir önceki seneye göre Tiny’i House’a uygun arazi ve satış fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Yine paylaşılan detaylara göre, Tiny House’lar, yer seçimi yapılan arsa için imar planına tabi olmasına gerek kalmadan, konaklama imkânı olan bir araç statüsünde bulunuyor.

Son dönemlerde hızlı bir şekilde yayılan “Tiny House” tarzı mobil yaşam stili kendi içinde; “Minimalizim/Sadecilik”, “Özgür Olma”, gibi ortak felsefe anlayışını belirlemiş kişiler tarafından da çok fazla tercih edilse de, hafta sonları ve kısa tatiller için her kesimden de tercih edilebiliyor. Ayrıca evlerden çalışma sisteminin yaygınlaşması ile beraber beyaz yakalılar tarafından da tercih edilmeye başlandı. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında da Tiny House projelerine olan talepler yüzde 50- yüzde 60 oranında artış gösterdi. Bunun başlıca sebepleri de  konut edinmeye oranla daha ucuz ve olası bir depremde yıkılma riskine karşı daha güvenli olması olarak belirtiliyor. 

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Büyükşehir belediyesi 24 taksitle KDV'den muaf arsa satacak! İmarlı arsaları kaçırmayın!

TOKİ'nin Ankara'daki yeni projesi için flaş erteleme!


Geri Dön