09 / 05 / 2024

Son dakika! Temmuz ayının zam şampiyonu ilaçlar oldu! Rekor kırdı

Son dakika! Temmuz ayının zam şampiyonu ilaçlar oldu! Rekor kırdı

Tüketici fiyatları bazında temmuzda en fazla fiyat artışı % 18,66 ile ilaçlarda, en fazla fiyat düşüşü ise % 8,18 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt aynı zamanda yağlarında görülmüş oldu.



Temmuz ayında fiyatı en fazla artan ürün ilaç, en çok düşen ürün ise kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları olmuş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklamış olduğu verilerine göre, geçtiğimiz temmuz ayında ilaçlardaki fiyat artışını % 16,54 ile yumurta aynı zamanda yumurta ile ilgili ürünler, %13,8 ile demir yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı, % 12,63 ile pirinç izlemiş oldu.
Temmuz ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında % 11,49 ile spor, kamp ve açık hava eğlence malzemeleri, % 10,54 ile kitaplar, % 9,29 ile patates ve bazı yumru bitkiler, % 9,08 ile kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı, % 8,49 ile sebze ve % 7,91 ile makarna çeşitleri yer aldı.

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise % 8,18 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt aynı zamanda yağlarında oldu. Bunu % 6,25 ile kümes hayvanları eti, % 2 ile çocuk giyim, % 1,22 ile mücevheratlar, saat ve kol saatleri, % 0,49 ile dana eti takip etti.

TÜİK verilerine göre enflasyon temmuz ayında % 2,37 artarken, yıllık bazda % 79,60'a çıkarmış oldu.

Son dakika! Temmuz ayının zam şampiyonu ilaçlar oldu! Rekor kırdı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön