27 / 04 / 2024

ilaç

ilaç

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.

İlaç krizi eczaneleri vurdu: Her iki eczaneden biri kapanmak üzere!

ürk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, yaptığı açıklamada her iki eczaneden birinin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Zamlar ve ilaç kriziyle boğuşan 45 bini aşkın eczanenin, neredeyse 28 bin 700’ü kepenk indirmemek için mücadele veriyor.

Son dakika! Temmuz ayının zam şampiyonu ilaçlar oldu! Rekor kırdı

Tüketici fiyatları bazında temmuzda en fazla fiyat artışı % 18,66 ile ilaçlarda, en fazla fiyat düşüşü ise % 8,18 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt aynı zamanda yağlarında görülmüş oldu.

E-Devletten yeni hizmet! Kapı kapı dolaşmaya son…

E-devlet son hizmetiyle vatandaşa eczane bulma konusunda kolaylık sağlıyor. Eczane kullanımına yönelik vatandaşa yeni bir hizmet sunan e-devlet, Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmetini e-Devlet'te hayata geçirdi. Böylelikle vatandaş tek tıkla sisteminden bilgiye kolayca ulaşabilecek.

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaçlara zam yapılacağı duyuruldu. İlaçlara ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, bazı ilaç firmalarının ilaç alımında gerekli ıskontoları yapmadığı ve bu durumun da ilaç temininde sorun çıkardığı belirtildi. Özellikle böbrek yetmezliği ilaçlarında farkın 1000 TL'ye çıkabileceğinin altı çizildi.

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Resmi Gazete'de yer alan karar kapsamında ilaç fiyatlandırmasındaki euro kurunun güncellendiği açıklandı. Buna göre, daha önce 14 lira olarak uygulanan güncel euro değer oranına yüzde 25 zam geldiği belirtildi. İşte fiyat artışı sonrası güncel ilaç rakamları ve haberin detayları...

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendiği açıklandı.

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendi. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında alınabilecek. İşte haberin tüm detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: 3 bin 500 TL ila 60 bin TL arasında destek ödemesi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip deprem bölgesindeki gelir kaybı yaşayan balıkçılara  3 bin 500 TL ila 60 bin TL arasında destek ödemesi verileceğini açıkladı.

İlaç kullananlar dikkat! İlaçta erişim sorununa yeni formül mü geliyor? İlaçlar ne zaman gelecek?

Son zamanlarda kur farkı yüzünden ilaçların tedarik aşamasında problemler artıyor. Dövize endeksli sistemden çıkılması gerektiği ifade edilirken, yeni bir formül geliştirilmesi bekleniyor.

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını Türk şirketi kuracak!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

İthal ilaçların fiyatlandırmasında kullanılan euro kuruna bugün yüzde 30,5 zam geldi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, artışın yeterli olmadığını bildirdi.

İlaç fiyatlarına okkalı zam!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlanan kararı ile ilaç fiyatlandırmasında baz alınan Euro kuruna yüzde 30,5 oranında zamlandı. İşte yeni son dakika detayları...

TEİS Genel Başkanı: Yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal oldu!

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlandırmasında dikkate alınan avro kurunun piyasadaki gerçek kur seviyesine yükseltilmesini talep etti ve “Avro kuru nedeniyle yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal gibi görünüyor" dedi.

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

New York gökdelenlerin ağırlığı sebebiyle her yıl 1 ila 2 milimetre çöküyor!

ABD'de yapılan bir araştırmada, New York kentinin üzerindeki gökdelenlerin ağırlığı nedeniyle her sene 1 ila 2 milimetre çöktüğü kaydedildi.

Kiraz üreticilerine zirai ilaç desteği verildi!

Malatya'da kiraz üreticilerine kiraz sineğiyle mücadele için zirai ilaç desteği sağlandı. İşte detaylar...

ilaç Haberi

ilaç

İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekr. Savaş Malkoç ilaç bulunamama oranlarının son dönemde artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

İlaç fiyatlandırmasına dair sıkıntılara dikkat çeken Malkoç “Şu an itibari ile ilaç fiyatlarını belirlerken hesaplanan kur 7,86. İlaç fiyatları belirlenirken hesaplanan kur ile piyasa kuru arasındaki makas tarihte hiç olmadığı kadar büyümüş durumda. Geçen yılın son çeyreğinden beri bu sorunu yaşıyoruz. 

Bunu ücretlendirme politikaları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme politikaları ile beraber değerlendirdiğimiz de maalesef Türkiye’de ilaç fiyatlarının dünyadaki ortalamalarının çok çok altında olduğunu görüyoruz. Düşük ücretle ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zor hale geliyor, hatta imkânsız hale geliyor. 
 

Daha da sürdürülebilir üretim ve tedariki sağlayacak bir kur oranının tespit edilmesi ve SGK’nın geri ödeme politikalarının mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. İskonto oranlarında indirim...