09 / 05 / 2024

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaçlara zam yapılacağı duyuruldu. İlaçlara ne kadar zam geldi? İşte detaylar…



Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, bugünün Resmi Gazete sayısında yayımlandı ve ilaçlara yüzde 25 oranında zam yapıldı.  Kararda, beşeri tıbbi ürünlerine fiyatlandırılmasında kullanılan Türk lirası cinsinden bir euro değerinin, Madde 2’ye eklenen geçici bir madde ile 2022 Temmuz’da yüzde 25 artırıldığı belirtildi.

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

YÜZDE 25 ZAM YAPILDI

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, ilaçlara yapılan zamlara ilişkin Sözcü'ye konuştu. Bu kararın, bugünden itibaren tüm ilaçların yüzde 25 zamlanması anlamına geldiğini belirten Özcan, her 5 ilaçtan 1’inin bulunamaması nedeniyle tedavilerde ciddi ilaç yokluğu sorunu yaşandığını belirtti. Pınar Özcan, bu zam kararının ilaç yokluğu sorununu biraz da olsa rahatlatacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön