04 / 05 / 2024

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.



İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekr. Savaş Malkoç ilaç bulunamama oranlarının son dönemde artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

İlaç fiyatlandırmasına dair sıkıntılara dikkat çeken Malkoç “Şu an itibari ile ilaç fiyatlarını belirlerken hesaplanan kur 7,86. İlaç fiyatları belirlenirken hesaplanan kur ile piyasa kuru arasındaki makas tarihte hiç olmadığı kadar büyümüş durumda. Geçen yılın son çeyreğinden beri bu sorunu yaşıyoruz. 

Bunu ücretlendirme politikaları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme politikaları ile beraber değerlendirdiğimiz de maalesef Türkiye’de ilaç fiyatlarının dünyadaki ortalamalarının çok çok altında olduğunu görüyoruz. Düşük ücretle ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zor hale geliyor, hatta imkânsız hale geliyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön