23 / 05 / 2024

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.



İkinci tarafta ise Türkiye’de üretim yapan şirketlerin yaşadığı sıkıntılar var. En büyük sıkıntı aslında burada; çünkü maliyet artışlarından en fazla bu şirketler etkileniyor. Belirli hassas ilaçlarda tehlike çanları ciddi anlamda da çalıyor” şeklinde konuştu.

Savaş Malkoç “İlaç sektörünün geleceğinin esasında bio teknolojide olduğuna inanıyoruz. Dünya’da bio teknolojik ilaçların payı da yüzde 35’e çıkmış durumda ve de hızla artıyor. Türkiye’nin yatırımlarını acilen buraya yönlendirmesi gerekiyor. Sektör buna kendini hazırlıyor. 

Son dönemde çıkarılan bazı kararlar maalesef biyobenzer ve biyoteknolojik ilaçların artı olarak teşfik edilmesini bırakın maalesef cezalandırıcı bazı hükümler de yer alıyor. Bu şekilde devam ettiğimiz sürece biz yeni yeni oluşan, yatırım yapmış olan özel sektörün bu yatırımlarının yakın dönemde körelmesinden endişe ediyoruz “ dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön