18 / 05 / 2024

ilaç sorunu

ilaç sorunu

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.

Tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı! Bulunamayan ilaç sorunu devam edecek mi?

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaçlara zam yapılacağı duyuruldu. İlaçlara ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Küçük Karaosmanoğlu Han'ın imar sorunu çözüldü!

Kemeraltı Çarşısı içerisinde bulunan Havra Sokağı'nda yaklaşık 300 yıl önce kervansaray olarak inşa edilen ve geçtiğimiz yıl yapılan restorasyonun ardından Anıtlar Kurulu'na takılan Küçük Karaosmanoğlu Han'da yaşanan imar sorunu ortadan kalktı.

Doğru lokasyondaki proje satış sorunu yaşamaz!

İnşaat sektörünün temsilcileri, zorlu süreçten marka projelerin başarıyla çıktığının altını çizerek, “doğru lokasyonda, doğru projenin” satış sorunu yaşamadığını vurguladı.

Erdal Bahçıvan: Üretim ekonomisi için finansman sorunu çözülmeli!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yeniden üretim ekonomisine dönüş arzusunun fiiliyata geçmesi açısından sanayicimizin finansman sorunu çözümlenmeli” dedi.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Karşıyaka Örnekköy Sanayi Sitesi'nde 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü!

Karşıyaka, Örnekköy Sanayi Sitesi'ndeki 200'ü aşkın dükkânın, 20 yıldır süren ruhsat sorunu çözüldü. Yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin tamamlanmasının ardından 50'ye yakın dükkân sahibi ruhsatlarına kavuştu.

Onko Koçsel İlaçları, Gebze'de fabrika açtı!

Onko Koçsel İlaçları, Gebze’de, Türkiye’de sınırlı sayıda üretilen ya da hiç üretilmeyen yüksek aktiviteli ürünler için ileri teknolojiye sahip farmasötik ilaç fabrikasını açtı. 100 milyon Euro’ya mal olan fabrikada yerli kanser ilacı üretilecek.

Muş Yeşilova'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor!

Muş’un Yeşilova beldesinin yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. 3 milyon TL’lik bir finansmana sahip projenin yüzde 50’sinin AB’den hibe destekli olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Abdi İbrahim'in Biyoteknolojik İlaç Tesisi'nin temeli atıldı!

Abdi İbrahim'in İstanbul Esenyurt'ta 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği Türkiye'nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio'nun temel atma töreni gerçekleşti.

Esenyurt’ta 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Esenyurt ’ta yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen tapu sorunu, pürüzlerin giderilmesinin ardından çözüme kavuşturuldu. Tapularına kavuşmanın heyecanını yaşayan onlarca vatandaş, tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun elinden aldı.

Necip Nasır: İzmir kimlik sorunu yaşıyor!

Gaziemir 'de esnafla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili adayı Necip Nasır, İzmir'in kimlik sorunu yaşadığını söyledi.

Antalya Karagöl'ün su sorunu çözüldü!

Kumluca Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorunu çözüldü. Kumlucalıların verdiği şükür yemeğine katılarak mutluluklarını paylaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Bu sorunu çözmek boynumuzun borcuydu” dedi.

ilaç sorunu Haberi

ilaç sorunu

İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekr. Savaş Malkoç ilaç bulunamama oranlarının son dönemde artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

İlaç fiyatlandırmasına dair sıkıntılara dikkat çeken Malkoç “Şu an itibari ile ilaç fiyatlarını belirlerken hesaplanan kur 7,86. İlaç fiyatları belirlenirken hesaplanan kur ile piyasa kuru arasındaki makas tarihte hiç olmadığı kadar büyümüş durumda. Geçen yılın son çeyreğinden beri bu sorunu yaşıyoruz. 

Bunu ücretlendirme politikaları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme politikaları ile beraber değerlendirdiğimiz de maalesef Türkiye’de ilaç fiyatlarının dünyadaki ortalamalarının çok çok altında olduğunu görüyoruz. Düşük ücretle ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zor hale geliyor, hatta imkânsız hale geliyor. 
 

Daha da sürdürülebilir üretim ve tedariki sağlayacak bir kur oranının tespit edilmesi ve SGK’nın geri ödeme politikalarının mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. İskonto oranlarında indirim...