18 / 05 / 2024

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.



Daha da sürdürülebilir üretim ve tedariki sağlayacak bir kur oranının tespit edilmesi ve SGK’nın geri ödeme politikalarının mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. İskonto oranlarında indirim yapılmasını çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

İLAÇ BULUNAMAMA SORUNU BÜYÜYOR

Öte yandan Malkoç “Türkiye’de yüzde 18 oranında ilaç bulunamaması konusuna ilişkin yöneltilen soruya “Bu oranın artmasından da endişe ediyoruz. Bunun belirli iki sebebi var. İlaç kuru ve maliyetlerin artması sebebiyle yurt dışından Türkiye’ye gelebilecek ilaçların da gelme olasılığı giderek düşüyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön