02 / 05 / 2024

Edirne Balkanlar'ın sağlık başkenti olacak!

Edirne Balkanlar'ın sağlık başkenti olacak!

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, son 10 yılı kapsayan dönemde Edirne'ye toplamda 200 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıldığını söyledi.



400 yataklı devlet hastanesinin açılmasıyla birlikte Balkanlar'ın sağlık başkenti olarak hizmet etmek istediklerini anlatan Kişioğlu, geçen yıl Edirne Devlet Hastanesi'ne soydaş 150 hastanın geldiğini bildirdi. 


Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Yönetim Kurulu Başkanı Derya Sarılarlı ile yönetim kurulu üyeleri Edirne II Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu'nu makamında ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan İl Müdürü Kişioğlu, Edirne genelinde sağlık alanında yapılan yatırımları değerlendirdi.

 

Edirne'de en son 1964'te sağlık ile ilgili yatırımlarda bir dönem yaşandığını ifade eden Kişioğlu, bir de 1985 ve 1990 yıllarında yatırımlar alındığını belirtti. 


Daha sonrasında her hangi bir sağlık yatırımı yapılmadığını kaydeden Kişioğlu, "Şu an Sağlık Bakanımız atandıktan sonra 400 yataklı bir hastane yapılıyor. Ve bitmek üzeredir. 19 Mayıs 2015 yılında açılması planlanıyor. Şu anda inşaatın kabası bitti. Tıbbi mefruşatların yapılması gündemde. Onun dışında Keşan'da 200 yataklı bir hastane var. Oda bildiğiniz gibi geçen sene 5 Mart'ta temeli atıldı. Bu hastanemiz de bu senenin sonuna kadar bitmesi planlanıyor.Havsa'da bir 30 yataklı hastanemizi açtık. Meriç ilçemizde 10 yataklı hastanemiz bitirildi. ADSM bitirildi ve daha sonrasında bir kat daha eklenerek 40 üniteye çıktı. Şu an için ilimize yetecek kadar ağız diş sağlığı merkezimiz var. Bunun dışında yaptığımız bitirdiğimiz aile sağlık merkezlerimiz var. 


TOKİ'de ve Kamu Hastaneler Birliğinin olduğu yerde aile sağlık merkezimizi açtık. Uzunköprü'ye ve Keşan'a aile sağlık merkezi yaptık. Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerimize yapıldı bitti" diye konuştu. 


LALAPAŞA VE SÜLOĞLU'NA 10 YATAKLI HASTANE 


Yakın zamanda Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerine 10 yataklı hastane yapmayı planladıklarını anlatan Kişioğlu, bunlarının temellerinin kısa süre içersinde atılacağını ifade etti. İhale süreçlerinin tamamlandığını kaydeden Kişioğlu, "Enez ilçemizde hastane için bir ihale yapılıyor ve oranın da temelleri atılacak. 

Edirnemizde Halk Sağlığı Müdürlüğü var ancak, lojmanlardan bozma olduğu için rantabl değil ve yakında inşaatı başlayacak. 2015 programımızda var 5 katlı bir bina yapacağız. Verem savaş dispanseri yapacağız" dedi. 


KEŞAN, UZUNKÖPRÜ YATIRIMLARI 


Bunun dışında Keşan'ın Erikli bölgesinde yaz dönemlerinde nüfusun aşırı arttığını anlatan Kişioğlu, Daha önceleri yaz dönemlerinde geçici olarak sağlık istasyonu kuruyorduk. Oradaki vakaları Keşan'a götürüyorduk. İstasyonun yanına 4 uzmanlı bir hastane yapılacak. Bunun dışında Uzunköprü'ye bir hastane projesi var. Ama bu tam olarak 2015 sonuna kadar projesi tamamlanır. 

Edirne merkeze üç adet daha aile sağlık merkezi yapacağız. Göl mahalle denilen mevkide bir arsamız var oraya yapacağız. Şükrüpaşa Mahallesi'ne yapılacak ve Ayşekadın mevkiine bir aile sağlık merkezi açacağız. Edirne'ye toplamda 200 milyon liranın üzerinde yatırım var sağlık anlamında. Eskiden hastanelerimizde koğuş sistemi vardı. Edirne'mize bu yakışmıyordu. 

Hastanelerimiz bittiğinde Edirne'de çok ciddi sağlık hizmeti verilecektir. Otelcilik anlamında nitelikli bir hizmet verilecek tuvaleti banyosu ve televizyonu içinde olan refakatçisi için kalacağı bir yatak olacak. Resmen bir otel odası gibi hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu. 


TRAKYA BALKANLARIN SAĞLIK BAŞKENTİ 


Trakya'nın Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk veya Makedonya'ya kadar olan bölgelerden Türk olan soydaşları çekebileceklerini düşündüklerini anlatan Kişioğlu, "Onların gelmesi için bu hastanemizin bitmesini bekliyoruz.

 

Öncelikle oradaki doktorları topluca getirip hastanemizi gezdirmemiz gerekiyor. Daha sonrasında sağlık turizmi için katkı sağlamak gerekiyor. Sağlık turizmi gerçekten önemli Yunanistan'da ilaçlar Türkiye'ye göre 4 kat daha pahalı. Şu an Trakya Üniversitemiz 942 yatakla hizmet veriyor. Edirne genelinde bizler ilçelerimiz dahil 850 yatak olarak hizmet vereceğiz. Edirne dediğim gibi sağlıkta başkent olacaktır. Edirne Devlet Hastanemize geçen yıl 150'ye yakın tedavi olmak için hastalar geldi. Şu an için Arnavutluk, Makedonya gibi yerlerde sağlık konusunda anlaşmalar gündemde. Bu anlaşma olduğunda cepten vermeyecekler kurum karşılayacak. Bir çok ülkede hastanelere para ödeniyor. Bizim ülkemizde sadece katılım ücreti ödeniyor. 


İlaçlarda yüzde 10 katılım payı var. Onlar ise yüzde 60 civarında para ödüyorlar" diyerek sözlerini tamamladı. 


Edirne Ajans Gazetesi


Geri Dön