23 / 12 / 2024

Ege Seramik sanayide su verimliliğini anlattı!

Ege Seramik sanayide su verimliliğini anlattı!

Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen “Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu 2015” sempozyumu gerçekleşti.



T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen “Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu 2015” sempozyuma T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Alpaslan katıldı. Sanayide su verimliliğinin tartışıldığı sempozyumda Ege Seramik Çevre Arıtma Tesisi ve İş Güvenliği Uzmanı Erkan Petekal, Ege Seramik’te Su Verimliliği Uygulamaları sunumu ile fabrikada kullanılan teknolojiler ve örneklerini katılımcılar ile paylaştı. Uzman Petekal ” Ege Seramik’te arıtma su tesisi yılın 365 günü 24 saat çalışarak, her gün 450 m3 atık su arıtılıp bunun 350 m3’ünü geri kullanıyoruz.  Böylelikle yeraltı su kuyularından yıllık 127.750  m3 daha az su çekmiş oluyoruz.” dedi. 15 yıldır arıtılmış su teknolojisini Kemalpaşa tesislerinde kullandıklarını belirten Uzman Petekal, bu çalışmalar ile birlikte Ege Seramik 2011 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından “Çevre Altın Ödülü’ne” layık görüldüğünün de altını çizdi.



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ege Seramik kullandığı suyu geri dönüştürüyor Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen 'Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu 2015'in Sanayide Su Verimliliği bölümünde Ege Seramik'te su tasarrufu uygulamaları anlatıldı. Ege Seramik Çevre Arıtma Tesisi ve İş Güvenliği Uzmanı Erkan Petekal, "Ege Seramik'te su arıtma tesisi yılın 365 günü 24 saat çalışarak, her gün 450 metreküp atık su arıtıp, bunun 350 metreküpünü geri kullanıyor " dedi. Petekal, bu sayede yeraltı su kuyularından yıllık 127 bin 750 metreküp daha az su çekmiş olduklarını söyledi.


Dünya


Geri Dön