06 / 05 / 2024

Ege Yapı'dan 6 yılda 5 milyar TL'lik yatırım hedefi!

Ege Yapı'dan 6 yılda 5 milyar TL'lik yatırım hedefi!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, stratejik vizyon projelerindeki hedefleri gerçekleştirmek için güçlü yönetim modelinin ihtiyaç olduğunu söyledi. Kabadayı, İnşaat veya projelendirme aşamasında 8 yatırım olduğunu söyledi.



Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2023, 2053, 2071 stratejik vizyon projelerindeki hedeflere ulaşmak için güçlü bir yönetim modelinin en büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı. 


Kabadayı, "2023 vizyonunu açıklandığı günden beri destekliyor, bu vizyon doğrultusunda hazırlanan sektör planlarını da dikkate alarak stratejik planlamalarımızı oluşturuyoruz" dedi. 


Türkiye büyürken kendilerinin de büyüme planı yaptığının altını çizen Kabadayı, yeni projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "İnşaat veya projelendirme aşamasında olduğumuz 8 yatırımımız bulunuyor. Bunlardan 4'ü Avrupa, 4'ü de Anadolu Yakası'nda hayata geçecek. 3 yıllık projeksiyonda Avrupa Yakası'nda Kâğıthane, Maslak, Beyoğlu ve Fatih'te, Anadolu Yakası'nda ise Çekmeköy'de iki, Ataşehir ve Beylerbeyi'nde ise birer proje gerçekleştireceğiz. Kâğıthane, Maslak ve Beylerbeyi'nde inşa faaliyetlerine başladık. Nisanda Kâğıthane'deki projemizin lansmanını gerçekleştireceğiz. Bu projelerin toplam yatırım değeri yaklaşık 2.5 milyar TL. 2017 planlamamızda yaklaşık bin 250 kişilik istihdam oluşturacağız. 6 yıllık planımızda ise minimum 5 milyar TL yatırım değeri olan projelere imza atacağız." 


Sektör için KDV, damga vergisi ve tapu harçlarında yapılan düzenlemelerin, gayrimenkul alımı yapmak isteyenler için gerçek bir fırsat dönemine işaret ettiğinin altını çizen Kabadayı, "Yabancıya satış konusunda ülke olarak hedefleri ciddi bir şekilde artırarak en az yıllık 10 milyar dolar satış hedefi koymamız gerekiyor. Bu konudaki teşvikler İstanbul'un marka şehir olma hızını artıracaktır" diye konuştu. Kabadayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da gayrimenkule olan ilginin artarak devam edeceğini ve konut satışlarında yeni bir rekor kırılacağını belirterek, 2017 yılı için yüzde 35'lik bir büyüme hedefi koyduklarını kaydetti.




Sabah


Geri Dön