29 / 04 / 2024

Egepen Deceuninck en büyük PVC fabrikasını İzmir’de açıyor!

Egepen Deceuninck en büyük PVC fabrikasını İzmir’de açıyor!

Egepen Deceuninck, ağustos ayında Avrupa’nın en büyük PVC fabrikasını İzmir’de faaliyete geçirecek.



Egepen Deceuninck, ağustos ayında Avrupa’nın en büyük PVC fabrikasını İzmir’de faaliyete geçirecek. Ege Profil bünyesinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Egepen Deceuninck Grup Pazarlama ve Satış Müdürü Tamer Özen, “Ege Profil tüm markalarıyla Türkiye’de sektör lideri konumunda. 35 yıllık sektör deneyimimizden aldığımız güç ve 2000’de dünyanın en büyük PVC profil üreticisi Deceuninck Grubu’nun şirketimizin en büyük hissedarı olmasıyla birlikte Türkiye’de sektörün nabzını değiştirdik. Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde PVC kullanımının ısı yalıtımındaki önemini vurgulayarak ‘Türkiye’nin Penceresi’ söylemini layığıyla bugünlere taşıdık. Sürdürülebilir bir yaşamın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle yüksek teknoloji ve kalite ile tüm ürünlerimizi yüzde 100 geri dönüşümlü, kurşun ve ağır metal içermeyen çevreye duyarlı olarak üretiyoruz” diye konuştu. 


Her yıl belli planlar, hedefler ve stratejiler doğrultusunda hareket ettiklerini dile getiren Özen, “Yatırımlarımızı bir önceki yılı değerlendirerek, sektörümüzdeki gelişmeleri gözlemleyerek gerçekleştiriyoruz. 2015 bir çok şirket için zor bir yıldı. Ama ihracat rakamlarımızı bir önceki yıl ile karşılaştırdığımızda eksilme değil aksine artış olduğunu görüyoruz. Bunun için farklı ülkelerde yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. 2015 şirketimizi, sektörümüzü ve Ar-Ge çalışmalarımızı geliştirmek için çalıştığımız bir yıl oldu. Türkiye’nin her bölgesinde bulunan bayilerimizin sayısını artırarak gücümüze güç kattık” ifadelerini kullandı. 


Lojistik merkezi 22 bin 300 metrekare kapalı alana sahip 


Menemen Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir fabrika inşa ettiklerini hatırlatan Özen, “Yeni fabrikamızın lojistik merkezi 30 bin metrekare arsa üzerine 22 bin 300 metrekare kapalı alana sahip. Üretim fabrikası ve idari alanı ise 80 bin metrekare arsa üzerine 56 bin metrekare kapalı alana kuruluyor. Egepen Deceuninck üretim fabrikamızın 30 Ağustos 2016 tarihinde teslim alınmasını öngörüyoruz. Ciddi bir yatırımla kurduğumuz yeni fabrikamız, tek çatı altında sadece PVC kapı ve pencere profil üretimi yapan Avrupa ve Amerika’nın en büyük fabrikası olma özelliğini taşıyor. Egepen Deceuninck’in çevreci yaklaşımını bir kez daha destekleyecek olan fabrikamızda, PV solar panel ve trigenerasyon sistemleri ile düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlar ile verimli bir işletme olmayı hedefl iyoruz. Ayrıca, çatıya biriken yağmur sularının proses suyu rezervlerinde tekrar kazanımı ve çevre yeşillendirmesinde kullanımı yapılarak yeniden kazanım elde edeceğiz” diye konuştu. 


Doğadan esinlenerek oluşturduğu 14 farklı seçeneği sunuyor 


Bu yıl farklı ülkelerin pazarlarına yönelerek ihracat rakamını büyük ölçüde artırmayı hedefl ediklerini ifade eden Özen, “Bununla birlikte özellikle son yıllarda kentsel dönüşümün önem kazandığı ülkemizde yüksek ses-ısı yalıtımı ve üstün kalite ve emniyet özelliklerimizle tüm konut projelerinde yer almayı hedefl iyoruz. PVC profil üreten bir şirketiz. Legend, Zendow, Everest Max, Fusion, pencere ve kapılarımızda kullanılan başlıca serilerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca evlerin hem dekoratif hem de farklı ihtiyaçlarını gideren Storbox (panjur), kepenk, sineklik ve dekor lambri de ürün gamımız içinde bulunuyor. Tüm bunlarla birlikte sürme sistemlerde Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesine sahip firmayız. Doğadan esinlendiğimiz 14 farklı seçeneğimiz ile de yaşanılan tüm mekanlara bir çok dekoratif çözümler sunuyoruz” dedi.


“Dünya Türkiye’nin penceresinden bakıyor”


Türkiye’nin dünyada özellikle PVC sektöründe üretim kapasitesini ve ihracat payını her yıl artırdığını anlatan Özen, “Herkesin de bildiği gibi artık PVC tüm dünyaya Türkiye üzerinden gidiyor. Tüm dünya Türkiye’nin penceresinden dışarıya bakıyor. Her zaman öncü olmak vizyonumuz ile hem markamızı hem de sektörümüzü geliştirmek için araştırmalar yapıyoruz. Kalite anlayışımızdan ödün vermeden yaptığımız çalışmalarımızdan da sektörden ve nihai tüketicilerden olumlu geri dönüşler alıyor olmak bizi çok daha çalışmaya yönlendiriyor. Dünyada ve Türkiye’de son dönemde çok fazla gündeme gelen ısı katsayılarını düşürmek hususunda biz de çalışmalarımıza hız verdik. Özellikle en son çıkarmış olduğumuz Legend” dedi.


Dünya 



Geri Dön