29 / 04 / 2024

Eğer araba alacaksanız Dikkat! ‘1001 KM ‘ tuzağına sakın düşmeyin!

Eğer araba alacaksanız Dikkat! ‘1001 KM ‘ tuzağına sakın düşmeyin!

Araba satışlarında yaşanan büyük bir oyun gün yüzüne çıktı. Özellikle 2023 yılına girilmesiyle birlikte talep nedeniyle bayilerde sıfır otomobil bulmak mümkün olmazken, ikinci elde ilanlar arttı. Peki bunun nedeni ne, kimler vatandaşa nasıl bir tuzak kuruyor?



Yeni seneyle birlikte araç fiyatlarına zam geleceğinden endişe eden ya da parasını enflasyondan korumak isteyen vatandaşlar sıfır araba almak için bayilere giderken büyük hayal kırıklığına uğruyor. Çünkü hemen hiç bir marka ve modelde sıfır araç artık bulunamıyor. Buna karşın ikinci el ilanları bir hayli artmaya başladı. Ancak işte burada vatandaşa kurulan büyük tuzak ortaya çıkıyor.

Eğer araba alacaksanız Dikkat! ‘1001 KM ‘ tuzağına sakın düşmeyin!

300 BİN LİRA FARK İSTİYORLAR!

Bu sene başından itibaren ikinci el görünümlü sıfır araçların sayısında artış yaşanmaya başladı. Otomobil bayilerinde bulunamayan birçok sıfır araç, ‘1001 KM’ vurgusuyla gerçek fiyatının yaklaşık 300 bin lira üzerinde bu sitelerde satılıyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren yetkililer, bu işi ticaret haline getiren kişiler bulunduğunu ve galerilerin de şahıslar üzerinden satış yaptığını iddia ediyor.

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in yaptığı habere göre; güncel listenin 200 bin ila  300 bin lira üzerindeki fiyatlanan ilanların çoğunda “kapalı otoparkta muhafaza edilmektedir” yazması ise dikkat çekiyor. Söz konusu bu ilanların sayısında yaşanan artışın nedeni olarak da, şahıslar üzerinden satış yapan galeriler olduğu iddia ediliyor. 


Geri Dön