27 / 04 / 2024

Ehliyet almak isteyenler elini çabuk tutsun! Fiyatlar 20 bin TL olacak!

Ehliyet almak isteyenler elini çabuk tutsun! Fiyatlar 20 bin TL olacak!

Sürücü eğitimi maliyetlerindeki artış, 2024 yılında ehliyet ücretlerini etkileyecek. İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği'nin Başkanı Tolga Abacı, yeni yılda ehliyet alacakların toplam masrafının 20 bin lira seviyelerine ulaşabileceğini açıkladı. İşte ehliyet fiyatları hakkında detaylar...



İZSED Başkanı Tolga Abacı konuyla ilgili olarak "Kursiyerlerimizin 14 direksiyon dersi alması ve her bir dersin en az 50 dakika sürmesi gerekmektedir. Bu süreçte, eğitim araçlarımız aşırı yıpranmakta ve normalin üç katı kadar yakıt tüketmektedir. Yedek parça giderlerimiz de bu nedenle yükseliyor. Örneğin, araçlarımızın debriyaj setini yılda en az üç kere yenilemek zorunda kalıyoruz. Bu, eğitim sürecinin bir parçası olduğu için şikayet etmiyoruz, fakat maliyetlerimiz ciddi anlamda artıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

2024 yılında direksiyon sınavlarının ciddileşmesi bekleniyor

Başkan Abacı, gelecekte yapılacak yönetmelik değişiklikleri konusunda, "Direksiyon sınavlarının zorluk seviyesi artacak, özellikle de 2024 yılında. Sınavların daha zor olması, eğitim saatlerinin de yükselmesi anlamına gelir, bu da ek maliyetleri beraberinde getirecektir," şeklinde bilgi verdi. Bu bilgiler ehliyetsınavlarında daha da zorluk olacağı anlamına geliyor.

Ehliyet almak isteyenler elini çabuk tutsun! Fiyatlar 20 bin TL olacak!

“Fiyattan ziyade eğitim kalitesi daha da önemli”

İZSED Başkanı Tolga Abacı, direksiyon eğitimlerinin önemini vurgulayarak, sınav başarı oranının yalnızca %50-55 civarında olduğunu belirtti. Abacı, sınavların zorlaşmasıyla birlikte bu oranın daha da düşebileceğini ifade etti. Ayrıca, direksiyon sınavında başarısız olmamak için kaliteli eğitim almanın şart olduğunu söyledi. Abacı, ucuz fiyat yerine eğitim kalitesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini, eğitimlerin kişiye özel olduğunu ve her dersin 50 dakika sürdüğünü hatırlattı. Ayrıca, her kursiyerin en az 14 direksiyon dersi alma hakkının olduğunu ekledi.

Geçen yıllarda ehliyet fiyatlarındaki artış %123 şeklindeydi

Başkan Abacı vergilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Önceki yıl ehliyet harçlarına %123'lük bir artış yaşanmıştı. 2024 için de benzer bir yükselme öngörüyoruz, bu da ehliyet almayı planlayan kişiler için daha fazla maliyete yol açacak" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar doğrultusunda yılında ehliyet alacak kişiler için zam işaretleri verildi.  

Ehliyet almak isteyenler elini çabuk tutsun! Fiyatlar 20 bin TL olacak!

Ehliyeti olanlar dikkat! Trafikte bir dönem sona eriyor! Amana dikkat! Canınız yanmasın!

Elinde ehliyet olan herkes gelsin acil baksın. Bunu yapmayanlar ceza ödemek zorunda kalacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön