01 / 05 / 2024

Ehliyeti olanlar dikkat! Trafikte bir dönem sona eriyor! Amana dikkat! Canınız yanmasın!

Ehliyeti olanlar dikkat! Trafikte bir dönem sona eriyor! Amana dikkat! Canınız yanmasın!

Trafik polisleri tarafından yapılan denetimlerde bir dönem sona eriyor. "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile beraber bundan sonra sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyan kişilerin, ehliyet taşımaları zorunlu olmayacak.



İçişleri Bakanlığı’na bağlı faaliyetine devam eden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile birlikte sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyan kişilerin sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını paylaştı. Bundan sonra söz konusu uygulama ile beraber T.C. kimlik kartlarına taşıma yapan vatandaşların yanlarında ehliyet bulundurmaları gerekmeyecek.

Ehliyeti olanlar dikkat! Trafikte bir dönem sona eriyor! Amana dikkat! Canınız yanmasın!

ÇİPLE ENTEGRE EDİLİYOR

Vatandaşların bu uygulama ile iki farklı kart taşımak zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu kapsamda, her iki belgenin de yeni nesil olması yeterli olacak. 21 Eylül 2020 tarihi itibari ile hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle kolay" uygulaması ile beraber yeni nesil sürücü belgesi verileri elektronik kimlik kartlarında yer alan çipin içerisine entegre ediliyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURULUYOR

Yeni nesil sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olan vatandaşlar, kimlik kartları ile nüfus müdürlüklerine müracaat ederek söz konusu uygulamadan faydalanabilir. Yeni nesil sürücü belgesine sahip kişiler, yeni tip elektronik kimlik kartı müracaatı esnasında bu uygulamadan faydalanabilir. Bunun yanı sıra , bu işlemlerin tümü ücretsiz bir şekilde yapılıyor.

Ehliyeti olanlar dikkat! Trafikte bir dönem sona eriyor! Amana dikkat! Canınız yanmasın!

HAYAT KİMLİĞİNLE KOLAY UYGULAMASI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020 tarihi itibari ile hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması vatandaşlar tarafından oldukça büyük ilgi gördü. Dünyada ilk ve tek uygulama olarak kayıtlara geçen “Hayat Kimliğinle Kolay” ile yeni tip sürücü belgelerindeki veriler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Bu sayede, vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. 

Yeni tip sürücü belgesi ve yeni tip kimlik kartına sahip olan vatandaşlar, kimlik kartları ile beraber nüfus müdürlüklerine müracaat ettikleri zaman ya da kimlik değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldikleri zaman bu hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Öğrencilere 1.500 TL destek müjdesi! Başvuruyu yapan parayı kapacak!  

BİM mob temizlik seti 109 TL’ye, banyo seti 199 TL’ye, paslanmaz çelik mutfak gereçleri 49 TL’ye düştü!

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!


Geri Dön