27 / 04 / 2024

Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Trafik kurallarına uymak  gerek sizin gerek trafikteki diğer kişilerin can güvenliği için büyük önem taşıyor. Yeni yılla birlikte güncellemesi yapılan trafik ihlalleri kaynaklı cezaların 2023 yılında ne kadar olduğu ise pek çok sürücü tarafından merak ediliyor.  Peki 2023 yılı trafik cezaları ne kad



Yeni yıl için yapılan yeniden değerleme oranı çerçevesinde2023 yılında ödenmesi gereken trafik cezaları, önceki yıla göre %122,93 oranında zamlandı. Peki, 2023 yılında hangi trafik cezası ihlal edildiğinde kaç TL ceza ödemek gerekiyor? İşte tek tek  kural ihlalleri ve cezaları…

EMNİYET KEMERİ TAKMAMA CEZASI KAÇ TL OLDU?

Trafik kurallarından enn çok ihlal edilenlerinden biri  emniyet kemeri takmadan araç kullanmak oluyor. Emniyet kemeri bağlamadan araç sürmek, hem kendi canınız hem olası kaza durumunda başkalarının can güvenliği için çok önemli. Emniyet kemeri takmadan araba kullanırsanız, bunun cezası 2023 yılında 436 TL.

Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Yayalarla ilgili kural ihlali yapmanız halinde de cezası var. Yayalar için yeşil ışık yandığında, kavşak giriş ve çıkışlarında, okul ve yaya geçitlerinin bulunduğu noktalar söz konusu olduğunda yayalar önceliklidir. Yayaya yol vermemenin cezası 2023 yılı için 1.917 TL.

YASAK YERDE PARK ETMENİN CEZASI NE KADAR?

Belli noktalarda aracınızı park etmek de ceza nedeni olabilir. Kavşak, tünel gibi alanlarda duraklama yapmak ve yaya geçidi, çöp konteyneri yanı gibi alanlarda park yapmak ceza gerektiren alanlar. Eğer ihlal gerçekleştirirseniz hem trafik cezasıyla karşılaşabilirsiniz hem de aracınız da çekilebilir.

Yasak olan noktalarda park etme ve duraklama cezası 2023 yılında 437 TL.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön