09 / 05 / 2024

Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Trafik kurallarına uymak  gerek sizin gerek trafikteki diğer kişilerin can güvenliği için büyük önem taşıyor. Yeni yılla birlikte güncellemesi yapılan trafik ihlalleri kaynaklı cezaların 2023 yılında ne kadar olduğu ise pek çok sürücü tarafından merak ediliyor.  Peki 2023 yılı trafik cezaları ne kad



CEP TELEFONUYLA KONUŞMANIN CEZASI KAÇ TL?

Aracınızla seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak da tehlikeli hareketlerden biri.

Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmanın Cezası Ne Kadar? Telefonla konuşurken yaşayabileceğiniz dikkat dağınıklığının önüne geçmek için araç kullandığınız sırada telefon kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Araç kullanırken telefonla konuşmanın cezası 2023 yılı için 952 TL.

 

KIRMIZI IŞIKTA GEÇMENİN CEZASI KAÇ TL?

Kırmızı ışıkta hiçbir şekilde geçmemelisiniz. Bu hareket, hem bir yayaya çarpma, hem de diğer araçlarla çarpışma gibi çok ciddi kazaların başlıca nedenlerinden biri. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 2023 yılında 952 TL oldu.

 

HIZ SINIRINI AŞMA CEZASI NE KADAR?

Hız sınırı, seyir alınan yolun niteliğine ve araç cinsine göre değişiklik gösterir. Hız sınırı aşıldığında ödenmesi gereken trafik cezası ise hız sınırının ne oranda aşıldığına uyumlu olarak değişir.

Hız sınırını yüzde 10-30 aşmanın cezası 2023 yılında 951 TL olarak tespit edilirken, sınırı  yüzde 30-50 aşmanın cezası 2023 yılında 1.979 TL,  yüzde 50 üzerinde aşmanın cezası 2023 yılında 4.064 TL.

 

ALKOLLÜ ARAÇ  KULLANANA NE KADAR CEZA KESİLİYOR?

Alkollü şekilde araç kullanmanız halinde bilincinizin zayıflaması ve reflekslerinizin olumsuz etkilenmesi kazaya davetiye çıkarır.

 Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Alkollü araç sürerken yakalanmanız durumunda, kaç kez bu ihlali yaptığınıza göre ceza değişiklik gösteriyor.

Buna göre,  alkollü araç kullanırken ilk  kez yakalanmanın cezası 2023 yılında güncellenerek 4.064 TL, ikinci kez  yine alkollü yakalanma durumunda 5.096 TL,  üçüncü kez bu kuralı ihlal ederken yakalanma durumunda ise 8.190 TL olarak belirlendi.

MUAYENESİZ  ARAÇLA TRAFİĞE ÇIKMA CEZASI

Aracınızı her yıl rutin olarak muayene ettirmek de bir zorunluluk.  Eğer muayenesiz arabayla trafiğe çıkarsanız bunun cezası da 2023 yılında 951 TL

EHLİYETSİZ YAKALANMA CEZASI KAÇ TL OLDU?

Bu ciddi kural ihlalinde ehliyetsiz araç kullanan kişinin yanı sıra, eğer araç başkasının adına kayıtlı ise  aracın sahibine de ceza kesilir.

Sürücü belgesi olmayanların alacağı trafik cezası 2023 yılında 8.190 TL’ye yükselirken, indirimli olarak ödenecek ehliyetsiz araç kullanma cezası ise 6.142,5 TL oldu.

ARAÇTA YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMENİN DE CEZASI VAR

Araç içinde, trafikte yüksek sesle müzik dinliyorsanız,  şikayet halinde bunun da bir cezası var.

Araç içinde yüksek sesle müzik dinlemenin cezası 2023 yılında 436 TL.

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

Emeklilere promosyon müjdesi! Alacağınız para 22 bin 500 TL’ye kadar çıkabilir!

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön