28 / 04 / 2024

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

TÜİK, en fazla reel getiriyi veren finansal yatırım araçlarını açıkladı. En çok getiri sağlama oranı, yüzde 13,47  olarak gerçekleşti.



 

En yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım araçlarını duyuran Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Borsa İstanbul, TÜFE ile indirgendiğinde sağladığı yüzde 13,47 getiri oranıyla en karlı yatırım aracı oldu.

TÜİK,  2022 yılı aralık ayına ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.  TÜİK verilerine göre, aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,09, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 13,47 oranlarıyla BIST 100 endeksinde meydana geldi.

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

 Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçları arasındaki devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 6,47, külçe altın yüzde 4,86, euro yüzde 4,35 olurken, diğer yatırım araçlarından mevduat faizinin yatırımcıya getirisi yüzde 1,57 oranında ve dolar yüzde 0,50 oranında oldu.

DOLAR BEKLENENİ VERMEDİ

TÜFE ile indirgendiğinde DİBS yüzde 4,97 olurken, külçe altın yüzde 3,39, euro yüzde 2,89 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 0,15 oranlarıyla reel getiri sağladı. Dolar ise yüzde 0,91 oranı ile yatırımcısına kaybettiren yatırım aracı oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön