11 / 05 / 2024

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

TÜİK, en fazla reel getiriyi veren finansal yatırım araçlarını açıkladı. En çok getiri sağlama oranı, yüzde 13,47  olarak gerçekleşti.



3 AYLIK DEĞERLENDİRME

BIST 100 endeksi, 3 aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 45,17, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 45,95 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri kazandıran yatırım araçlarının başında geldi. Dolar Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,99 olarak gerçekleşirken, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 5,48 oranıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

ALTINDA HAYAL KIRIKLIĞI

6 aylık değerlendirmeye bakıldığında BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 68,19, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 78,23 oranlarıyla yine yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olarak listenin başına oturdu.  Yine 6 aylık dönemde külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,57 düzeyinde olurken, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,29  oranı ile yatırımcısına en fazla kaybettiren yatırım aracı oldu.

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

Finansal yatırım araçlarının tümü yıllık olarak değerlendirmesine bakıldığında, BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 34,44, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 61,81 oranları ile yatırımcısına en yüksek reel getiri kazandıran yatırım aracı oldu.

Emeklilere promosyon müjdesi! Alacağınız para 22 bin 500 TL’ye kadar çıkabilir!

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön