05 / 05 / 2024

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zammı içeren düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.



 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda memur ve emeklilere yüzde 30 örnek öngören kanun teklifi oylanarak kabul edildi. Buna göre en düşük emekli maaşı, 5 bin 500 liraya çıkıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün, AKP'nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi  ele alınarak görüşüldü. 

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Söz konusu teklifle, memur ve memur emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılırken, en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya, işveren için asgari ücret müşteri desteğinin 100 liradan 400 liraya yükseltiliyor.

Bunlara ek olarak, koronavirüs pandemisi nedeniyle kısa çalışma ödemelerinde hatalı işlemlerden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) sigortalıların hizmetleri tam durumuna getiriliyor. Komisyonda verilen önerge ile teklife madde dahil edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön