19 / 05 / 2024

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zammı içeren düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.



2 MİLYON 721 BİN EMEKLİYİ KAPSIYOR

Teklifin etki analizine göre 2 milyon 721 bin emeklinin yararlanacağı düzenlemede, en düşük emekli maaşının 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılmasının maliyeti 21,9 milyar lira; 13, 9 milyon emeklinin aylıklarındaki yüzde 30'luk artışın maliyeti de 131,5 milyar lira olacak.

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücret prim desteğinden ise 1,7 milyon iş yerinin ve yaklaşık 7,5 milyon sigortalının yararlanması beklenirken, bu desteğin 100 liradan 400 liraya çıkarılmasının maliyeti 17,1 milyar liraya ulaşacak. Memurların ücretlerine yüzde 30’luk artış gerçekleşmesinin maliyeti ise 128,4 milyar lira olacak. 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali için uygulanacak KDV ve kurumlar vergi istisnasının maliyeti 230 milyon lirayı bulurken, teklifin toplam kamuya maliyeti 299 milyar 130 milyon lira şeklinde oldu. Emekli ve memurlara yapılan artışta toplam maliyet ise 259 milyar 900 milyon lira.

Teklifin yarın TBMM Genel Kurulu’na gelmesiyle ve burada kabul edilmesiyle birlikte, memur maaşlarının yattığı ayın 15’inci gününden evvel yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

Koçtaş’ta Yapı Kredi World’e özel 200 TL Worldpuan Kampanyası başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön