27 / 04 / 2024

Ek gösterge artışı: Emekliye 1000 lira zam!

Ek gösterge artışı: Emekliye 1000 lira zam!

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren ek gösterge artışıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Yapılacak düzenleme ile emeklilerin aylıklarına bin lira seviyesinde zam yapılacak.



2022 yılında hayata geçmesi beklenen düzenleme ile memurların maaş ve ikramiyelerinin yanı sıra emekli aylıklarına da yansıma yapılacak. Ek gösterge artışı sadece memurlar için olmayıp, 2.4 milyon memur emeklisi için de bekleniyor.

A Haber'de yer alan habere göre; yapılacak düzenleme ile emekli aylıklarında bin lira seviyesinde artış gerçekleşecek.

Ek gösterge artışı: Emekliye 1000 lira zam!

NASIL YANSIYACAK?

Daha önce öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi olmak üzere 4 meslek grubu için ek göstergelerin yükseltilmesi gündeme gelmişti.

Şuanda 4 yıllık üniversite mezunu öğretmenler ve polisler ile 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu imam-hatipler 3000 ek göstergeye tabi. 3600 ek gösterge uygulamaya konulduğunda  30 yıllık hizmette bulunan öğretmen, polis ve 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu imam-hatiplerin emekli aylığında 943 lira artış gerçekleşecek.

Hemşireler ve diğer imam-hatiplerin emekli aylığı ise bin 63 lira artışla öğretmen ve polisler ile eşit olacak.

Ek gösterge artışı: Emekliye 1000 lira zam!

'3600 MESELESİ ÇÖZÜME KAVUŞACAK'

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yakın zamanda memurlarla toplu sözleşme yaptıklarına değinerek, "Çok önemli bir kararı, memurlarla yaptığımız sözleşmeyle belirledik, sözleşme tutanağına geçirdik. Nedir o? 3600 ek gösterge sorunu. Bu sözleşme döneminde 3600'ü, bütün memurlar için ciddi bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Sözleşmemizle kayıt altına alındı. Çalışma programını hazırlıyoruz" dedi.

3600 ek gösterge konusunda flaş açıklama geldi!

3600 ek gösterge konusunda resmi açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön