05 / 05 / 2024

Ek gösterge zammı kapıda! Maaşlar 500 TL artacak!

Ek gösterge zammı kapıda! Maaşlar 500 TL artacak!

Emeklileri yakından ilgilendiren ek gösterge düzenlemesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinde memurlar ile birlikte emekliler de faydalanabilecek.



Milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından yeni zam teklifi beklenirken bir yanda da 3600 ek gösterge konusunda atılacak adım merak ediliyor.

A Haber'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konunun bu sözleşme sürecinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsediklerini açıklarken heyecan yarattı; bu düzenleme memurların görev ücreti, emekli maaşı ve ikramiyelerine olumlu etkisi olacağı aktarıldı.

Ek gösterge artışı, memurlarla birlikte emeklileri de kapsaması bekleniyor. Daha önce öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri olmak üzere 4 meslek grubunda ek göstergelerin yükseltilmesi konusu gündeme gelmişti.

 Ek gösterge zammı kapıda! Maaşlar 500 TL artacak!

NASIL ETKİLER?

Ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkarılmasıyla 25 yıl hizmet verenlerin emekli ikramiyesi 82 ​​bin 345 liradan 103 bin 279 liraya çıkacak.

3000'den 3600 ek göstergeye çıkarılan bir memurun emekli maaşı 550 lira artarken, emekli ikramiyesi 20 bin 710 lira artacak.

Polislerin emekli maaşları 533 lira artarken, ikramiyeleri 17 bin 100 lira artacak. Ek gösterge düzenlemesinden 1,8 milyon kişinin faydalanması bekleniyor.

Memur ve emekliler için talep: Yüzde 21 zam ve 600 lira!

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön