11 / 05 / 2024

Memur ve emekliler için talep: Yüzde 21 zam ve 600 lira!

Memur ve emekliler için talep: Yüzde 21 zam ve 600 lira!

4 milyonu aşkın kamu görevlisini ve 2 milyona yakın emekli memuru doğrudan ilgilendiren 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde memur sendikaları zam taleplerini açıklamaya başladı.



Kamuda zam görüşmeleri 2 Ağustos tarihinde başlayacak 4 milyonu aşkın kamu görevlisini ve 2 milyona yakın emekli memuru doğrudan ilgilendiren 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde memur sendikaları zam taleplerini açıklamaya başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, zam teklifini 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için yüzde 17 olarak açıkladı. Yalçın, 600 lira seyyanen zam ve yüzde 6 refah payı da talep etiklerini bildirdi. Yalçın, tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlandırılmasını isteyerek, şunları kaydetti: "Kıdem aylığının hesabında esas alınan gösterge rakamı 100'e yükseltilmeli, 25 yıllık kıdem aylığı süre sınırlaması sona erdirilmeli. Sözleşmeli personel, 31 Ocak 2022 tarihine kadar memur kadrolarına geçirilmeli. Bayramda kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilmeli. Taban aylıktan gelir vergisi kesilmemeli. KİT'lerde temel ücret gruplarından 1'inci grupta olanların tavanı yüzde 15, 2'nci grupta olanların yüzde 10, 3'ncü grupta olanların yüzde 5 puan ilave artırılmalı. Doğum yardımı bin 800 liraya yükseltilmeli, ölüm yardımındaki mevcut tutarların 2 katı ödenmeli, kamu görevlilerine 8 bin 540 lira evlenme yardımı verilmeli."

Memur ve emekliler için talep: Yüzde 21 zam ve 600 lira! 

91 BAŞLIKTA UZLAŞTIK

Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci ise, Memur-Sen ile 91 başlıkta uzlaşmaya varıldığını aktardı.

İşçiler dikkat! Zamlı maaşlarda son dakika haberi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön