28 / 04 / 2024

Ek MTV'yi ödemeyenler dikkat! Şimdi belli oldu! Vergisini ödemeyenler için kritik tarih açıklandı

Ek MTV'yi ödemeyenler dikkat! Şimdi belli oldu! Vergisini ödemeyenler için kritik tarih açıklandı

Ek MTV ödemeleri ile ilgili kritik düzenleme Anayasa Mahkemesinin gündeminde yer alıyor. Ek MTV'yi ödemeyenler içn kritik tarih açıklandı. 



Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini görüşeceği tarih belli oldu. Vergisini ödemeyenler için kritik tarih açıklandı...

VERGİSİNİ ÖDEMEYENLER DİKKAT! TARİH BELLİ OLDU!

Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına yönelik başvuruyu 28 Eylül Perşembe günü karara bağlayacak.

Yapılan düzenleme ile 2023 yılında bir defalık  olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemele ağustos ve kasım olacak şekilde iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Daha sonra ilk taksit ödemelerinin son tarihi 6 Eylül 2023’ tarihine kadar uzatılmıştı.  Fakat mükelleflerin çoğunluğu motorlu taşıtlar vergisini ödemek için Anayasa Mahkemesi karanını beklediği, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidi için hedeflenen 16.3 milyar liranın yüzde 20.8’nin tahsil edilebildiği belirtildi.

EK MTV'NİN İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesinin tarihi merak ediliyor.  Ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

2023 yılının ikinci yarısı ilk defa tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si ise 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin ödenecek.  Eylül 2023’te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobil için yıllık MTV’nin yarısı kadar ek MTV ödemesi alınacak.

Ek MTV yi ödemeyenler dikkat! Şimdi belli oldu! Vergisini ödemeyenler için kritik tarih açıklandı
EK MTV ÖDENMEMESİ HALİNDE NE OLUR?

Ek MTV ödenmemesi halinde, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak.

Taşıtların her türlü satış veya devir işlemleri yapılmadan önce bu taşıtlara ilişkin tahakkuk eden ek MTV'nin tamamının ödenmesi gerekecek.

EK MTV'DEN MUAF OLANLAR KİMLER? KİMLER EV MTV ÖDEMEYECEK?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den istisna olacak.

Ek MTV iptal mi olacak? Gözler 28 Eylül'e çevrildi

Ek MTV ödemesi zorunlu mu? Ek MTV ödenmemesi halinde ne olur? EK MTV'de son dakika gelişmesi

Geri Dön