02 / 05 / 2024

Ekim 2023'te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

Ekim 2023'te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

VavaCars, VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre eylül ayında yüzde 8 düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, ekim ayında da gerilerken bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. 



İkinci el araç pazarındaki fiyatlarla ilgili toplumu doğru bilgilendirmeyi hedefleyen VavaCars, araç almak isteyen vatabdaşları aydınlatmak adına ağustos ayından bu yana düzenli olarak yayımladığı ‘VavaAI Fiyat Endeksi’nin ekim sonuçlarını yayımladı.  Endekse göre, ikinci el araç fiyatları eylül ayında girdiği düşüş trendini ekim ayında da sürdürdü. Fakat ikinci el araç fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 4 düşüş kaydetti.

Ekim 2023 te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 4 GERİLEDİ!

Söz konusu açıklanan rapora göre ikinci el fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi.

Online ilan sitelerindeki yüksek fiyatlara karşın ortaya çıkan düşüşte, eylül ayındaki yüzde 8’lik düşüşe göre azalmış olsa da gerçek piyasalarda etkisini hissettirmeye devam etti.

Endeks sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, düşen fiyatlarla beraber ikinci el araç alımlarının avantajlı hale gelmeye ve biriken talebi tetiklemeye başladığını belirtti.

Ekim 2023 te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

İLAN SİTELERİNDEKİ FİYATLARLA GERÇEK FİYAT LİSTELERİ FARKLI!

Kamuya açık verileri referans alarak geliştirdikleri endeksin ilan sitelerindeki fiyatlarla gerçek fiyatlar arasındaki farkı ortaya koyduğuna dikkat çeken Serdıl Gözelekli, “Rakamlara göre, ikinci el araç fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre ortalama yüzde 4 oranında geriledi. Fiyatlardaki gerileme devam etse de düşüş hızı yavaşlıyor.'' dedi.

En çok fiyat düşüşü önce C ardından sırasıyla A ve B segmentlerinde gözlemlendi.  Serdıl Gözelekli, online platformlarda gösterilen fiyatlar ile ticari piyasa fiyatları arasındaki farklara dikkat çekti. Online ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen reel piyasalarda ortaya çıkan düşüş, piyasalarda net bir şekilde hissediliyor. Bu da ikinci el araç alım-satım sürecinde doğru bilgiye ulaşmanın önemini ortaya koyuyor.

Gözelekli bu bilgiler ışığında, ikinci el araç piyasasındaki değişimleri yakından takip etmeye ve doğru değerlendirmelere dayalı bilgiler paylaşmaya devam edeceklerini açıkladı.

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

Geri Dön