05 / 07 / 2024

Ekim ayı enflasyonu yüzde kaç çıkacak?

Ekim ayı enflasyonu yüzde kaç çıkacak?

Reuters'ın enflasyon anketine göre Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yıllık bazda son 24 yılın zirvesine tırmanacak. Yükselişte yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte gelişen fiyat artışlarının rol oynadığı belirtiliyor.



Reuters'ın yaptığı ankete göre Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) ekim ayında, gıda ve giyim fiyatları öncülüğünde TL’deki birikimli değer kaybının da etkisiyle aylık yüzde 3,6 artması, yıllık olarak ise 24 yılın yeni zirvesi olan yüzde 85,6’ya yükselmesi öngörülüyor.

Reuters’ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette ekim ayı için yıllık enflasyon tahminleri yüzde 83,8 ila yüzde 87,4 arasında değişiyor. TÜFE en son bu seviyelere Haziran 1998 döneminde çıkmıştı. TÜFE Haziran 1998'de yüzde 90,6 artış göstermişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön