27 / 04 / 2024

Ekim ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Ekim ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Artış hesabı enflasyona göre yapılıyor. Bu ayki kira artış oranları yarın açıklanacak...



Ekim ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Kiraya yapılacak artış, enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor.


Meskenlerde ÜFE'ye göre zam yapılırken, işyerlerinde sözleşmede belirtilen enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Eğer hiç oran belirtilmediyse mal sahibi istediği oranda zam yapabiliyor.


Hesaplamada kullanılan enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Geçtiğimiz ay açıklanan enflasyon rakamları şu şekilde:


ÜFE oranları..

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,98 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,98 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,19 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,21 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,14 artış gösterdi.


TÜFE oranları..

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,40 arttı

TÜFE’de (2003=100) 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,27, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,88 artış gerçekleşti.


Ekim ayı kiralamalarında kullanılacak enflasyon oranları TÜİK tarafından 5 Ekim 2015 tarihinde (yarın) açıklanacak.



Kira enflasyon oranları Eylül 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön