28 / 04 / 2024

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayında Türkiye'de en fazla konut satışı yapılan kentleri açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 8,7 düşerek 93.761'e geriledi.

TÜİK'in ekim ayı konut satış verilerini açıklamasının ardından en çok konut satılan iller gündeme geldi. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan kentler merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

TÜRKİYE'DE EN ÇOK KONUT SATILAN İLLER HANGİLERİ

İstanbul, 14.941 konut satışı ve yüzde 15,9’luk pay ile konut satışlarında en önde gelen kent konumunda bulunuyor. Megakenti, 7.394 konut satışı ve yüzde 7,9 payla  Ankara  takip ederken,  İzmir  ise 5.192 konut satışı ve yüzde 5,5 payla 3. sırada konumlanıyor.

EN AZ KONUT SATIŞI YAPILAN İLLER

En düşük konut satışı gerçekleşen kentler ise sırasıyla Hakkari 40 konutla, Ardahan 43 konutla ve Bayburt 80 konutla oldu. Bu kentler, ekim ayında en az konut satışının yapıldığı bölgeler olarak öne çıktılar.

KONUT SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ

Konut satışları Ocak-Ekim döneminde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 14,3 düşüş ile 993 bin 835 olarak gerçekleşti.

YABANCILARA KONUT SATIŞI

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ekim ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 52,9 gerileyerek 2 bin 535 olarak kaydedildi. Ekimde toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,7 oldu.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında Antalya ilk sırayı 931 konut satışı ile aldı. Antalya’yı sırasıyla İstanbul 758 konut satışı ile ve Mersin 294 konut satışı ile izledi.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ocak-Ekim döneminde ise 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 44,4 gerileyerek 30 bin 599 oldu.

EN ÇOK RUSLAR EV ALDI

Ülke uyrukları incelendiğinde en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığı gözlemleniyor.
Ekim ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 713 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını İran 235 konut ile , Almanya 152 konut ile ve Ukrayna 138 konut ile sırasıyla takip etti. 

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!


Geri Dön