27 / 04 / 2024

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.



Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Kommersant gazetesinde yer alan habere göre, Rusya'da bu yıl ticari emlak yatırımlarının toplam hacminin 750 milyar rubleyi bulması bekleniyor. 

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre IBC Real Estate uzmanları, önümüzdeki yıl da ticari emlak yatırımlarının hacminin 400 milyar rubleye kadar düşmesini bekliyor.
 
Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre NF Group da söz konusu bu rakamı 400 milyar ruble şeklinde tahmin ediyor. 
 
Rusya’yı terk eden yabancı şirketlerin gayrimenkullerini elden çıkarması nedeniyle bu sene satışların rekor kırdığı belirtiliyor.

Rusya da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!
 
Ayrıca yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çoğu yabancı şirketin ülkeyi terk etmesi ve faiz oranlarındaki artışla beraber kedilerin pahalanması sebebiyle 2024 yılında ise ticari emlak yatırımlarının düşmesi bekleniyor.

YENİ KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya'da son üç senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 arttığını kaydetti. Konu ile ilgili olarak verilen detyalara göre 3 sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble civarında. 
 
Ayrıca paylaşılan bilgilere göre Rusya’da bankalarda ipotek kredilerinin bir senede yüzde 32 yükseldiğine değinen Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Elbette, bizi endişelendiren, söz konusu bu artışların konut fiyatlarının yükselmesi ve ipotek kredilerinin kalitesinin düşmesine neden olması. Çünkü ipotek kredisi alanlar zaten yüksek borç yükü altındalar. Gelecekte söz konusu bu durum hem bankalar hem de borçlular için büyük risklerle sonuçlanabilir” diye konuştu.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre hükümetle beraber avantajlı konut kredilerinin daha "hedefe yönelik" olması için bir düzenleme gerçekleştirmeyi öneren Merkez Bankası Başkanı, konut kredilerinde halkın gelir seviyelerine göre farklı uygulamalara gidilmesini de teklif etti. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!


Geri Dön