05 / 05 / 2024

Ekim ayında herkes balık yiyecek! Balık fiyatları ile ilgili flaş gelişme!

Ekim ayında herkes balık yiyecek! Balık fiyatları ile ilgili flaş gelişme!

Zonguldak’ta üç gündür devam eden yağış nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlarda fiyatları yükseltmesine rağmen balıkçılar, ekim ayından çok umutlu. İşte detaylar…



'HAVA DÜZELİR, PALAMUTÇULUK DEVAM EDER'

Balıkçılık açısından güzel sezon geçirdiklerini ifade eden Kozlu Su Ürünleri Başkanı Ergün Kayhan da hava durumunun fiyatlara yansıdığını ifade ederek şu şekilde konuştu: 

"Endüstriyel balıkçılar, Düzce’nin Akçakoca ilçesinden Zonguldak’ın Kilimli ilçesine kadar bulunan alanda avlanma yapmaya başladı. İki günden beri havaların bozuk olması sebebi ile büyük balıkların çifti 60-70 TL iken şimdi 100 TL’den satılıyor. Orta büyüklükteki balık, 50-60 TL’den satılıyor. Tabi ki hava şartları balık fiyatlarını etkilemiş durumda. Olumsuz hava şartları sebebi ile ufak dediğimiz 20-25 metrelik tekneler limanımızda bulunuyor. Havalar güzelleştiğinde onlar da açılıp rızkını arayacaktır. Toptan fiyatları çifti 60 TL olan iri balık şu an 100 TL. 40 TL birden zam geldi. Piyasaya yansıması 120 ile 140 TL arasında. 1 kiloluk palamut, 60-70 TL’ye geliyor. Havalar düzeldiği zaman bol balık olursa fiyatlar da düşecektir fakat önümüzdeki haftalarda kestane karası fırtınası olacak. Önümüzdeki hafta hava şartları olarak olumsuz gelişecek. Piyasa bir süre bu fiyatlarda kalacak. 27 Eylül’den sonra hava düzelir, palamutçuluk devam eder. Her taraftan endüstriyel balıkçılar geliyor ve aynı zamanda ekonomiye katkıları fazla. Ekim ayı ucuz balık ile geçecek."

Ekim ayında herkes balık yiyecek! Balık fiyatları ile ilgili flaş gelişme!

Yerli malı Oppo A16’ya indirimli fiyat ile sahip ol! 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Antteras Nev Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!

50 MP’lik Xiaomi Redmi 10 Migros’ta! 23 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön