02 / 05 / 2024

Ekmeğe yeniden artış geliyor iddiası: Un çuvalına yüzde 600 zam geldi

Ekmeğe yeniden artış geliyor iddiası: Un çuvalına yüzde 600 zam geldi

Ekmek zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Un çuvalına bir yılda yüzde 600 oranında gelen zamlar nedeniyle ekmeğin fiyatında yakın zamanda artış yapılmışken yeni bir zammın daha gündemde olduğu öne sürüldü. Peki ekmek kaç liradan satılacak? İşte detaylar..



Ekmeğe art arda yapılan zamlar vatandaşın tepkisini çekerken fırıncı esnafı zamlara rağmen maliyetlerini kurtaramadıklarından şikayet ediyor. İzmir'de Temmuz ayı başı itibarıyla 210 gramlık ekmeğin satış fiyatı 4 liraya yükseldi. 1 TL zamma rağmen maliyetlerini kurtarmadığını söyleyen fırıncılar ekmeğe beşinci zammı yapmaya hazırlanıyor. Vatandaşlar ise zam yerine üretici maliyetlerinin düşürülmesini talep ediyor.

2022'nin başından beri yükselen enflasyon başta sofraların vazgeçilmesi olan ekmek olmak üzere bütün gıda ürünlerine art arda zamlar yapıldı. Yapılan zamlar karşısında alım gücü her geçen gün düşen vatandaş ise fiyat yükselişlerinin artık durmasını istiyor. Bu durum İzmir'de fırıncı esnafı ile vatandaş arasında ekmek kavgasına dönüştü.

İzmir’de Temmuz başından itibaren 210 gramlık ekmeğin satış fiyatı 1 TL zam ile 4 liraya çıktı. Bir yılda dördüncü zamma rağmen bu fiyatın da maliyetlerini kurtarmadığını söyleyen fırıncı esnafı ekmeğe yeniden zam beklentisi içinde. Ekmek fiyatının artmasının diğer gıda ürünlerinin de pahalanmasına yol açtığından şikayet eden İzmirliler ise ekmeğe zam yapılması yerine üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesini istiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön