06 / 05 / 2024

Ekmeğe zam kapıda! 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 lirayı bulacak!

Ekmeğe zam kapıda! 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 lirayı bulacak!

İkinci tur seçimler öncesi işçiye, memura ve emeklilere zam sözü veren hükümet, çiftçilerin umutla beklediği buğday taban fiyatlarını ise henüz açıklamadı. Taban fiyatlarındaki artışla ekmek fiyatının 7-8 liraya çıkacağı belirtiliyor.



MALİYETLER YÜKSELDİ

Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, ekmek maliyetinin yüzde 35'inin undan kaynaklandığını belirterek buğday alım fiyatının 10,5 lira ve üzerine çıkması durumunda Toprak Mahsulleri Ofisi destekli unun bile ekmeğin 7-8 liraya çıkmasını önleyemeyeceğini savundu.

Un fiyatlarında yapılacak artışın ekmek zammını da beraberinde getireceğini kaydeden Ataman, TMO’nun ekmek fiyatlarının daha fazla yükselmemesi için fırınlara halen devlet destekli uygun fiyatlı un verdiğinin altını çizerek ancak yeni buğday fiyatının açıklanmasıyla tüm dengelerin hızla yukarı yönlü değişeceğini ve zammın kaçınılmaz olacağını dile getirdi. Ataman, bu nedenle ekmeğe gelecek zammı geciktirmek amacıyla taban fiyatın açıklanmadığını düşündüğünü dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön