16 / 05 / 2024

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

2023 yılının ikinci yarısında zamlanan ürünler arasında ekmek ve simit de yer aldı. En çok tüketilen gıda ürünlerinden olan ekmek ve simide gelen zam, vatandaşların omzuna bir yük daha ekledi. Vatandaşların tepkisine neden olan zam sonrası ekmek ve simidin işte yeni fiyatı…



 Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

Ekmek ve simit fiyatlarında son durum 

Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası zam talebini iletti ve bu talep değerlendirildi. 17 Temmuz 2023 tarihi itibariyle 250 gram ekmeğin 8,5 TL'den satılmasına karar verildi. 

Zam, sadece ekmeğe gelmeyip simit fiyatlarını da etkiledi. Susamsız simit 2,5 TL'den 3,5 TL'ye yükselirken susamlı simit ise 7'den 10 TL'ye satılacak. Birden gelen zamlar, vatandaşların tepkilerine neden oldu. 

Gelen zamlara vatandaşların tepkileri 

Rize Fırıncılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelik simit ve ekmek fiyatlarının zamlanması ile ilgili açıklamalar yaptı. Ekmek ve simit yapımında gerekli olan un, maya, doğalgaz ve elektrik gibi giderlerin artmasını gerekçe olarak gösterdi. Bu maliyetlerin karşılanamaması nedeniyle ekmek ve simide zam yapıldığını ifade etti. Vatandaş ise 'Bu kadar zam sonucunda bu gidişle temel gıdalarımızı da alamayacağız' şeklinde tepkiler verdi.

O ilde ekmek ve simide zam!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere kötü haber! Bankalar kredi veremiyor! Faizler 20 yılın zirvesinde! 

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor!


Geri Dön