29 / 04 / 2024

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın'da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın'da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatlarına yansıyan zam, kahvaltıların tadını kaçırdı. Aydın’da simit fiyatlarındaki artış vatandaşların dikkatini çekti ve tepki uyandırdı.  7 TL’ye yükselen simit fiyatı hakkında. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü açıklama yaptı.



Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği simit ve ekmek fiyatlarını artıran bir karar aldı. Bu karara göre 200 gram ekmek ve 100 gram simit 7 TL üzerinden satılmaya başladı. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü konuyla ilgili açıklama yaparak esnaf ve vatandaşların durumunun göz önünde bulundurulmasıyla bir fiyat belirlemesi yapıldığını ifade etti. Ekmek ve simit üretimindeki maliyetlerin artmasının şu anki fiyat artışında etkili bir faktör olduğunu vurguladı. Vatandaşlar ve fırıncı esnafların yararına olacak şekilde bir fiyat düzenlemesi yapıldığını da belirtti. İşte Aydın’da simit fiyatlarının son durumu...

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatları ne kadar oldu?

Simit fiyatlarındaki artış vatandaşlarını dikkatini çekti ve tepkilerine neden oldu. Aydın'da yapılan ilk zam, Türkiye'de gündem oldu. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü bu kararı alırken esnaf ve vatandaşları göz önünde bulundurduğunu açıkladı. Kar marjlarının azalması, ekmek ve simit üretimindeki maliyetlerin artması, bu fiyatları artıran unsurlar arasında yer aldı. Bu nedenle Aydın’da simit 7 TL’den satılacak. Fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Künkçü, esnaf ve vatandaşların çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu belirtti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön