28 / 04 / 2024

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yüzde 98,2 değerinde olan ekonomik güven endeksinin mart ayında yüzde 2,5 gerileyerek, yüzde 95,7 olduğunu duyurdu.



TÜİK verilerine göre; ekonomik güven endeksi, Mart 2022’de son 10 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Şubat ayında yüzde 98,2 olan ekonomik güven endeksi, martta yüzde 2,5 azalarak, yüzde 95,7’ye geriledi.  

Ekonomik güven endeksindeki düşüşün, hizmet, reel kesim (imalat sanayi), ticaret, perakende ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandığı vurgulandı.

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Şubat ayına göre mart ayında hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6,2 gerileyerek 111,3 değerini, reel kesim güven endeksi yüzde 1,6 oranında gerileyerek 108,2 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,0 oranında gerileyerek yüzde 81,0 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3,1 oranında gerileyerek 116,0 değerini aldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön