29 / 04 / 2024

Ekonomik kriz Elon Musk'ı da vurdu! Tesla için endişelendiren karar

Ekonomik kriz Elon Musk'ı da vurdu! Tesla için endişelendiren karar

Dünya genelinde yaşana ekonomik krizin Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'yı da vurdu. Reuters, Musk'ın Tesla çalışanlarının maaşlarında yüzde 10'luk kesintiye gideceğini ifade etti.



Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi dünyanın en zenin insanını Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'yı da vurdu. Tesla CEO'su Elon Musk, maaşlarda yüzde 10'luk bir kesintiye gideceğini dile getirmişti. Bunun nedeni ise ABD'deki durgunluğu 3 aydan fazla süreceğinin ön görülmesi.

Bloomberg tarafından düzenlenen Katar Ekonomik Forumu'nda konuşan Musk, kesintilerin yalnızca maaşlı işçiler için geçerli olacağını, yani toplam personel sayısında %3,5'lik bir azalma anlamına geldiğini söyledi ve değişiklikleri "süper maddi bir değişim değil" olarak nitelendirdi.

Ancak ABD'de bir resesyon beklentisiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Musk konuyla ilgili, "Bu kesin değil, ama olmamasından daha olası görünüyor" dedi.

Nitekim Reuters'ın iddiasına göre bir e-posta gönderen Musk, Tesla yöneticilerine ekonomi hakkında "süper kötü bir his" içinde olduğunu ve şirketin personelinin yaklaşık %10 oranında azaltması ve "dünya çapındaki tüm işe alımları durdurması" gerektiğinden bahsetti.

Musk'ın bu bakış açısı JP Morgan Chase & Co CEO'su Jamie Dimon ve Goldman Sachs Başkanı John Waldron da dahil olmak üzere yöneticilerin yorumlarını yansıtıyor. Dimon da bu ayın başlarında , "Yolun hemen aşağısında bir kasırga geliyor" demişti.


Geri Dön