09 / 05 / 2024

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Londra merkezli İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics Türkiye için 2022 ve 2023 yıllarına yönelik dolar tahminini açıkladı.



DOLAR 2023 YILININ İLK YARISINDA 26 LİRA

Seçim senaryosuna da yer verilen analizde, 2023'in ilk yarısında kurun 26 ve üzerini görebileceği tahmininin bulunurken, Haziran 2023'teki seçimi muhalefetin kazanması ve sonrasında agresif şekilde faiz artırılması halinde kurun 2023 sonunda 24'e, 2024 sonunda 20'ye gerileyeceği senaryosu da aktarıldı.

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Mayıs başından bu yana TL'nin dolar karşısında yüzde 15'lik değer kaybı yaşadığına dikkat çeken Reilly, koşulların daha kötüye gittiğini ve değer kaybının hızlanmasını beklediklerini vurguladı.

Makro ekonomik zeminin TL'yi sıkı bir şekilde baskı altında tutması beklentisine yer verilen ve “Gelecekteki politikaların TL'deki değer kaybını durdurma için çok şey yapacağından şüpheliyiz” denilen analizde, son günlerde alınan sıkılaştırıcı önlemlerin talebin bir miktar azalmasına ve fiyatlarda yukarı yönlü baskıların hafifletilmesine yardımcı olabileceği ancak bu tür önlemlerin faiz artışı gibi geleneksel politika araçlarına kıyasla etkinlikten yoksun olduğu kaydedildi.Analizde son olarak, Türkiye’nin brüt döviz rezervlerinin de dış finansman ihtiyaçlarına oranla çok düşük olduğunu gösteren grafiğe yer verildi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Haziran 2022 tarihinde saat 23.00’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,29 Türk Lirası, euro 18,26 Türk Lirası, altının gramı ise 1.029 Türk Lirası değerinde. 

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer’den çok konuşulacak dolar uyarısı! Bir fırtına yaklaşıyor, dinlemeyen kaybeder

Kimse inanamadı ama altın ve dolar tahmini tek tek tutan Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez yanıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent lokantası açıyor! Yemek fiyatları nasıl olacak? İşte detaylar… 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön