Kira

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan uyarı: Kira bedelleri artacak!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve vergilendirme konusundaki iddialar hakkında değerlendirmeler yaparak kira bedellerinin artacağını söyledi. İşte Ekonomist Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları...


Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki durgunluk ve vergilendirme konusundaki iddialar hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

Halk TV'de yer alan habere göre Ekonomist Atilla Yeşilada: "Kira bedelleri artacak. Piyasada ya satanın ya da alanın pazarlık gücü vardır. Kiralıklar konusunda konut sahibinin pazarlık gücü var. Çünkü kiralık bulmak çok zor. Bu nedenle bütün vergiler kiracıya yansıtılacak." ifadelerini kullandı. İşte Ekonomist Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları...

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve vergilendirme konusundaki iddialar hakkında yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Açıklmasında kira enflasyonu uyarısı yapan Ekonomist Atilla Yeşilada, kira bedellerinin artacağını ve tüm vergilerin kiracıya yansıtılacağını dile getirdi.

Ekonomist Atilla Yeşilada açıklamasında “Şu anda piyasada ciddi bir durgunluk hakim. Satmak isteyenler satamıyor. Daha da önemlisi konut satışları azalabilir. En büyük zarar, konut satışlarından elde edilen gelirlere sermaye kazancı vergisi koyulması olacak. Yaşanan bu durum da konutu yatırım aracı olmaktan neredeyse çıkartıyor” dedi.


‘PİYASADAKİ DURGUNLUK DERİNLEŞEBİLİR’

Ekonomist Atilla Yeşilada açıklamasında konut piyasasında yaşanan bu durgunluğun ve olası vergilendirmenin, yatırımcıları ciddi şekilde etkileyeceğini dile getirdi. Son günlerde sık sık gündeme gelen konut satışlarının azalabileceğine dikkat çeken ünlü ekonomist, sermaye kazancı vergisinin sektöre büyük zarar vereceğine dikkat çekti.

Söz konusu bu durumun, konut yatırımını cazip olmaktan çıkarabileceğini kaydeden Ekonomist Atilla Yeşilada, piyasadaki durgunluğun derinleşebileceği uyarısı da yaptı.


ASLAN PAYI KONUT VE KİRANIN


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen 2023 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verilerini dün resmen açıkladı. Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2023 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içerisinde en yüksek payın sahibi yüzde 23,9 ile konut ve kira harcamaları aldı.  2. sırada ise yüzde 21,9 ile ulaştırma harcamaları yer aldı.

 

İkinci elde elektrikli otomobil çöp mü?

Tapuda gerçek bedele geçiş düzenlemesi ertelendi! 

Konut fiyatlarındaki gerileme sürüyor! Bodrum'daki lüks villanın fiyatı tam 65 milyon TL düşürüldü!