14 / 05 / 2024

Ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamdan alın!

Ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamdan alın!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik haftanın dördüncü işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcılar altın almalı mı, satmalı mı sorusunun yanıtını araştırırken ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı...



KÜRESEL PİYASALARDA NELER OLUYOR?

A Haber'de yer alan habere göre; Ekonomist Belgin Maviş piyasalardaki son dakika gelişmeleri değerlendirdi. Küresel piyasalarda da karışık kapanışların olduğunu açıklayan Maviş şu açıklamaları yaptı: Dün Borsa İstanbul'da beklenmedik satış vardı. Yüzde 3,5'a varan o sert düşüşte banka ve holdinglere gelen satışlar etkiliydi.

 Ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamdan alın!

BİST 100'de genellikle yüzde 1 yüzde 1,5 aralığında satışlar görmüştük uzunca bir süredir. Benzer hareketi Mayıs ayında da yaşadık aslında. O zamanda 2.330 – 2.350 bandına kadar bir geri çekilme hareketi olmuştu ama sonrasında Haziran ayı itibariyle 2.648 tarihi zirveye doğru yükseliş için bu bir güç toplama oldu.
Şimdi yeniden bu düşüşe baktığımızda bugün bir tepki gelir mi gelebilmesi için öncelikle BDDK'nın uygulamaya koyduğu bankalar tarafından uygulamada bazı aksaklıkların yaşandığı bir süreçten geçtiğimiz için bugün de bunun beraberinde piyasada biraz daha satış baskısını hissedebiliriz.

Vadeli tarafta pozisyonlar kapandığı için asıl olay vadeli taraftaydı, pozisyon kapamalardan kaynaklı spota da yansıması biraz daha sert oldu. Major bir olumsuzluk yok piyasa kendi dinamitleri içinde teknik hareket etti. Öce 50 günlük ortalamalar ki o 2.530'lardaydı sonra da 70 günlük ortalamalar özellikle 2.409 seviyesinde tutunamaması ve kapanışı 2.401 puan seviyesinden olması akılları karıştırdı.Bugün o yüzde hafif alıcılı beklentiler de var. Karışık seyirli açılışlar da söz konusu.''dedi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön