28 / 04 / 2024

Ekonomist Mert Başaran'dan acil kentsel dönüşüm çağrısı: Çözüm istiyoruz!

Ekonomist Mert Başaran'dan acil kentsel dönüşüm çağrısı: Çözüm istiyoruz!

Ekonomist Mert Başaran İstanbul'daki kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak adayların bu konuda plan ve projelerini anlatmasını söyledi.



Ekonomist Mert Başaran, İstanbul'daki belediye seçimlerinde kazanan kişinin önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini altını çizdi. Sosyal Medya hesabı  X'ten konu ile ilgili yaptığı paylaşımının altına onlarca yorum geldi. Kentsel dönüşümün önemi 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde büyük çaplı kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.  Çeyre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bu kapsamda çalışmalarını devam ettiğini belirtirken, deprem konutlarının da teslimlerinin müjdesini veriyor. Hemene hemen her gün ülkenin farklı yerlerinden deprem haberleri alınıyor. Bu olaylar özellikle eski binalarda oturan vatandaşlar tedirgin ediyor. Mert Başaran'da kentsel dönüşümün önemini ele alarak ''Kentsel dönüşüm dışında başka bir öncelik olmamalı!'' dedi. Başaran'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mert Başaran @MertBasaran_inv: 
''Istanbulda kim aday olursa olsun en önemli konu bu eski evlerdeki insanların evleri nasıl yenilenecek?kentsel dönüşüm dışında başka bir öncelik olmamalı! Adaylar biran önce bu konuda plan ve projelerini anlatmalı!
Parti marti hikaye çözüm istiyoruz.'' 

 

F.M.Ş @enstantane11 adlı kullancı bu sürecin zor olduğunun belirterekşu ifadeleri kullandı: ''Abi gerçekten bir dönem de olup bitecek şey mi bu yada bir başkanın tek başına yapacağı bir şey mi bir şeyi söylemek kolayda yapmak o kadar kolay değil özellikle bu enflasyon da'' dedi.

zor76 @nextpls76 isimli takipçi ise: ''Istanbul icin Bahsedilen deprem  olursa  tüm türkiye çok uzun yıllar toparlanamaz  tüm ülke için can kayıpları ekonomik kayıplar dışında çok ciddi beka sorunları olur 16 milyon   insanın yaşadığı ve turkiye ekonomisinin en az % 30 unu oluşturan bir sehir'' dedi.


Grand Opsiyon @GrandOpsiyon adlı takipçiden ise çözüm önerisi geldi. Takipçi şu ifadeleri kullandı: ''Partiler umursamıyor.Konut maliyetlerine ve fiyatlarına bakılırsa şehrin biraz dış kesimlerine ama üniversitelere yakın yerlere sovyet rusyadaki gibi sosyal konutlar yapılmalı. Herkes oraya yerleştirilmeli. kentsel dönüşüm tamamlandığında öğrenci yurdu olarak değerlendirilebilir.''

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı?

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Geri Dön