04 / 05 / 2024

Ekonomist Mustafa Sönmez: Doların 24TL'ye ulaşması enflasyon tehlikesini artırıyor!

Ekonomist Mustafa Sönmez: Doların 24TL'ye ulaşması enflasyon tehlikesini artırıyor!

Ekonomist Mustafa Sönmez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda doların sürekli olarak rekor seviyelere çıkmasının ve Türk lirasının değer kaybetmesinin enflasyonu artırabileceği uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar...



Sönmez, yeni ekonomi politikaları ve piyasalardaki güvensizlik ortamına dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. Son bir haftada Türk lirası karşısında yüzde 10 değer kazanan ABD Doları'nın önümüzdeki hafta 24-25 lira seviyesine ulaşabileceği tahmininde bulundu.

Ekonomist, yabancı yatırımcıları çekmek amacıyla artırılan faiz politikasının iç piyasada daralmaya yol açabileceğini belirtti. Dolar ve faiz maliyetlerinin artmasıyla birlikte enflasyonun yükseldiğini ve gelirlerin enflasyonun gerisinde kaldığı durumlarda işsizlik sorununun daha da derinleştiğine işaret etti.

 Ekonomist Mustafa Sönmez: Doların 24TL ye ulaşması enflasyon tehlikesini artırıyor!

Sönmez, bütçe açığının daraltılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda, bütçe açığına karşı yeni vergilerin uygulanabileceği ve sosyal harcamaların kısıtlanabileceği öngörüsünde bulundu.

Açıklamalarına göre, önümüzdeki 2-3 ay boyunca ekonomik zorlukların devam edeceğini belirten Sönmez, bu süreçte toplumun siyasi örgütlenmeler ve direniş hareketlerine odaklanması gerektiğini ifade etti.


Geri Dön